Mende

2020.01.08-án született, ivartalanított keverék kan kutyus.
2021.07.21: negatív szívféreg teszttel rendelkezik!

Az állatmentés mást jelent nekünk, meg mást jelent egy mélyszegénységben élő iskolás gyereknek, aki soha egy jó példát nem látott maga előtt, mégis érzi a zsigereiben, hogy az, amit lát, az nem jó, de jobbat nem tud adni.
Mende a nagy nyári 3 napos putrisoros túránk alkalmával került a látószögünkbe. Egy udvarban találtunk rá, egy törött pala mellé kikötve, fedél és víz nélkül, a 38 fokban. 3 másik kutya élt ott hasonló körülmények közt, de ő nagyon rossz állapotban volt.
Igyekeztünk türelmet erőltetni magunkra, a porta tulajdonosa vállvonogatva közölte, hogy neki ugyan nem kell, a gyerek hozta haza, mindent hazahord, aminek négy lába van és az utcán találja.
A maszatos arcú félcsupasz kisfiú azt mondta, egy tűzcsaphoz volt kikötözve a falu végén, senki nem vállalta fel, hogy az övé volt, mi is körbekérdeztünk.
Megmentette, de mégsem, hisz ez tipikus csöbörből-vödörbe eset. Mende tehát jött velünk, és egy végtelenül kedves, barátságos, fiatal kant ismertünk meg benne.
Nagyon szereti az embereket, viszonylag nyugodt, szeret sétálni, kíváncsi, figyelmes, ha ember közeledik, szerény, de határozott topogással sürgeti az adott kétlábút, hogy menjen már be hozzá.
Kutyákkal még sosem próbáltuk, mert bull típus, és nincsenek jó tapasztalataink kennelen belül velük a társaságot illetően, de ideje lenne próbát tenni, egy biztos, hogy sem kennelen keresztül, sem séta közben nincs egyetlen rossz mozdulata sem a fajtársaival szemben.
A macska viszont vörös posztó számára, így leginkább egyedüli kedvencnek ajánlanánk.
Mende nagyon fiatal, szívféreg negatív, ivartalan, chipes, oltott, egészséges kan, 1 év körüli mindössze.
Kinti-benti vagy benti tartást tudunk neki elképzelni, mert nagyon fázós.