Luana Gazdijelöltes

Körülbelül 1 éves, ivartalanított, keverék szuka kutyus.

A nagyhalászi romatelepi ivartalanítási mizéria teljesen felemészt minket lelkileg.
Rengeteg kutyát ivartalanítunk onnan, sokukhoz érthetetlen módon foggal-körömmel ragaszkodnak, olyan kutyákhoz, akik maximum bioriasztó szerepet töltenek be rövid láncon kerítés nélküli házaknál.

Van ott francia bulldog 2 nm-es “kennelben”, picike cukikák súlyos láncokon, óriás, békés nagymackók árnyék nélkül oszlophoz láncolva.

Minden ilyen esetbe belehalunk. Amit tudunk tenni értük, az az, hogy viszünk házakat, sokkal hosszabb láncokat, mint amin vannak, kutyakaját, hogy ne áztatott kenyéren tengődjenek.

Nem mondanak le róluk, nem adják ide. Ha nem adjuk vissza őket műtét és varratszedés után, soha a büdös életben többet nem engednek be oda minket.
Talán 1-2 kutyának jobb sora lenne, de 50 másik halna meg a nem megfelelő tartás miatt.

És vannak, akik senkihez nem tartoznak. Csak úgy oda tévedtek, lófrálnak a telepen, néha dobnak nekik egy kis kenyérhéjat, de leginkább csak szeretnének szabadulni még a látványuktól is.

Talán ők a mázlisták, mert legalább kaphatnak esélyt egy normális életre.

Luana is ilyen “megtűrt” kutya volt ott. Senkihez nem tartozott, senkinek nem volt fontos.
Viszont vemhes volt…

Nyilván nem hagyhattuk ott, elhoztuk, és átesett a műtéten. Nincs hova hazavinni. Rajtunk maradt.

Nagyon fiatal, csodaszép, kedves, bújós kislány. Kapott egy jó fej társaságot, jól kijön a többi kutyával. Kisközepes, simán el tudjuk képzelni kanapéhercegnőnek is akár, vagy kinti-benti kutyinak.
Luana gazdit keres, valakit, akihez életében először tartozhatna.