Lisbeth gazdijelöltes

Lisbeth miatt pár napja kértünk segítséget, kb. 30 km-ről tőlünk volt láncra verve, csontsoványan, és azért kerestek meg minket, mert nagyon rosszul volt, maga a gazda hívott fel. El kellett jutnia a kórházba, de a mentőautónk sok-sok km-rel arrébb volt éppen.
Igazából most sem értjük, mi történt. Egyszerűen nem áll össze a kép.
A gazda szerint Lisbeth pár napja fialt, 6 kiskutyát, de a kicsik elpusztultak. Nem tudjuk, hogyan, miért. Nem derült ki. A kutyáról kaptunk pár képet, egy szedett-vedett házban összekuporodva, láncon volt. Egy állatbarát önkéntes behozta, az orvosunk alaposan megvizsgálta.
Amikor megérkezett, azt mondtuk, kizárt, hogy fialt. Cicijei szárazon, üresen lógtak, tej nem jött, Lisbeth pedig csontsovány, gyenge, kb. elfekvő állapotban volt, 41 fokos lázzal. Aztán jött a sokk.
Az orvosunk megerősítette, hogy bizony valóban túl van egy friss fialáson, és vélhetően tejláza van.
Az önkéntes segítőnk szerint a gazda zokogott, állítása szerint bármit adtak neki, nem evett. Hát, nem tudjuk… Nálunk eszik. Óvatosan, félve, de eszik.
Lisbeth egy tündéri, szerény, kedves kutya. Egyelőre még lábadozik, erősödik, De az már látszik, hogy egy nagyon jó kutya lesz. Igazából már most is az.
Ő az a típusú kutya, akit nem szeretnénk a telepre letenni lábadozás után. Nagyon gyorsan szeretnénk neki találni valakit, aki megmutatja neki, hogy az élet szép, hogy az élet nem az, hogy egy léchiányos, hideg tákolmányban kell láncra verve élnie, szeretet, simogatás, gondoskodás nélkül.
Lisbeth egy kincs. Az igazit keresi.
2018.08.01-jén született keverék szuka kutya.