Laguna

2019-11-23-án született, keverék kan kutyus.

2022.01.27.
Friss: negatív szívféreg teszttel rendelkezik!
Az utolsó két képen az a helyszín, ahonnan Laguna bekerült hozzánk. Ezt a csepp kisfiút így tartotta gazdája, itt, Szabolcsban.
Az „úriember” egy szomszédos ország állampolgára volt, ami az ügy szempontjából nem lényeges ugyan, csak a kommunikáció nem volt olyan gördülékeny vele.
Először az újfehértói (amúgy rendkívül állatbarát) gyepire került, onnan vettük át. Meg nem fordult a fejünkben, hogy baj lesz vele, de hamar rájöttünk, hogy bizony ezt ismét „megszívtuk”.
Laguna kicsi termete ellenére agresszív volt más kutyákkal szemben, nekik ment, kötekedett, és mivel minden kennelben, ahova bepróbáltuk, ő volt a legkisebb, nem kockáztattuk be, hogy egy reggel arra jöjjünk be, hogy a többiek megölik, mert elegük lesz ebből a hepciáskodásból.
Így aztán egyedül kezdte a pályafutását nálunk, hagytunk neki hosszú heteket arra, hogy megszokja az itteni körülményeket, és szép lassan elkezdtük szoktatni más kutyákhoz.
Mára már ott tartunk, hogy problémamentesen együtt él 3 másik kutyával, vélhetően a kutyautálata olyasmiből fakadhatott, hogy bánthatták más kutyák, de itt szép lassan megtanulta, hogy vannak azért jó fej fajtársak, akik nem piszkálják, sőt, játszani is lehet velük.
Emberekkel nagyon cuki, bújós, kedves, nyitott személyiség, vidám természetű. Nem félős, abszolút kiegyensúlyozott, gyerekek is sétáltatják gyakran a termete miatt. A sétát amúgy nagyon igényli és imádja is, mindenképp lakásba szánjuk, mert fázós és kis termetű.
Szívféreg tesztje anno pozitív lett, a lassú módszerrel kezeltük, és sikeres is volt a kezelés, nemrég őt is gyógyultnak tudtuk végre nyilvánítani. Innentől ez sem lehet akadály, tudjuk, hogy ez sokszor riasztó tényező lehet.
Nem szeretnénk, ha a következő telet is itt kellene töltenie.
Van számára valakinél egy kiadó kanapé?