Kurama

2021.03.18-án született ivartalanított, keverék kan kutya.

KURAMA egy két éves, átlagos külsejű, testalkatú, fitt, energikus kutya. Sajnos láthatatlan, hiszen semmi extra nincsen benne külsőleg, az emberek tekintete könnyen átsiklik rajta. A múltja rejtély, a jelene egy kennel, a jövőjét pedig valaki, ott a képernyő előtt megtudja majd változtatni.

 

KURAMA jó természetű kutya fiú, aki eleinte kissé félénk és távolságtartó az emberrel, de amint rájön, hogy szeretetet, figyelmet, na meg juti falatot kap a sétáltatójától, megnyílik és bizalmat szavaz. Szóval a nyitott tekintet, a csillogó szempár sem áll tőle távol.

KURAMA:

  • A séták elején nagyon pörög, húz, rángat, minden érdekli, de egy idő után ráhangolódik a vezetőjére.
  • Még tanulja a pórázon való helyes sétát, és az alap engedelmességi feladatokat, de már tudja, hogy a figyelemért, a jó szereplésért jutalom falat jár, ezért egyre jobban lehet vele dolgozni. Sőt! Lesi a sétáltatót, hogy mikor kér tőle valami kis „feladatot”.
  • Időnként hajlamos megugatni más kutyát, ha az is ugat, de élelemmel korrigálható ez a viselkedése.
  • Sokat kell még tanulnia, be kell pótolnia az elvesztegetett éveket, de egyre nyitottabb rá. Türelmes, következetes gazdit igényel.
  • Aktivitása miatt a nagy sétáknak, a hosszabb hétvégi erdei túráknak biztosan nagyon tudna örülni, hiszen szaglászni, szimatolni nagyon szeret. Fontos, hogy kellően le legyen fárasztva. Mind fizikailag, mind szellemileg. Akár valamilyen játék (labdázás, huzinga, frizbi, stb..) elsajátítása pozitív lehet neki. Ráadásul egy-egy játékkal könnyedén fejleszthetjük a kutya képességeit, intelligenciáját, logikáját.
  • Kutyákkal nyitott, jelenleg is két kennel társa van, egy szuka és egy kan, viszont az élelmét félti, ezért erre oda kell nála figyelni.
  • A macskákat nem szívleli.

 

Minél hamarabb szeressen bele valaki, aki ebbe a kedves, csupaszív kutyusba, fogadja be Őt az otthonába, az életébe, tegye Őt szuper kutyává, na meg a kanapéra is engedje fel, hiszen egy ilyen rövid szőrű, fázós kutyusnak a lakásban lenne a helye, nem pedig egy kinti kennelben.