Kobold

Körülbelül 2019. szeptemberében született, keverék kan kutyus.

Karácsony előtt voltunk pár nappal. Ilyenkor az emberek érzékenyebbek, segítőkészebbek, nyitottabbak. Mi is.

Babák Kata-val jó ideje kapcsolatban vagyunk, általa jó pár kutyi kapott már nálunk új esélyt. Szabolcs megye is tele van mentésre váró kutyákkal. De vannak helyzetek, amikor kilépünk saját területünkről, de tartva a kritikától, támadástól, inkább elsunnyogjuk, hogy segítettünk egy távolabbi rászorulónak is.
Kobold nem szabolcsi mentés. Borsodból jött, egy putriból, egy szemétkupac tetején ücsörgött, félig kifolyt szemmel.
Nagyon baba volt még.
Valószínűleg hatalmas ütés érhette a kis fejecskéjét, így egyik szeme gyakorlatilag kiugrott a helyéről, és brutálisan elfertőződött.

Az első fotókat látva a szívünk hatalmasat facsarodott. Adott egy babakutya, akinek iszonyú fájdalmai lehettek. Nem gondolkoztunk. Fogadtuk Koboldot, annak ellenére, hogy nem a mi területünk, és full teltházunk volt, mint mindig.
Megkértük Katát, hogy ne írja ki, hogy mi fogadtuk, annyira féltünk, hogy nekünk esnek a kommentelők.

Koboldot azonnali műtétre írtuk ki. Kobold műtét közben meghalt. A vérkeringése összeomlott, a légzése leállt. 2 hosszú percig halott volt.
Óriási küzdelem volt visszahozni őt. Az állatorvosunk szó szerint verejtékezve küzdött az életéért.
Újraélesztettük, Kobold 2 hosszú perc után elkezdett levegőt venni. Akkorra már négyen álltunk mellette, a levegő megfagyott, konkrétan a sz….r is belénk fagyott. Azt mantráztuk, hogy nem, nem lehet így vége.

Kobold visszajött. 2 órán keresztül melegítettük, dörzsöltük, hajszárítóval, fóliával, infrafűtéssel próbáltuk visszahozni őt. Visszajött.
2 perc után vett egy nagy levegőt, és onnantól 2 órán keresztül sírt, küzdött, remegett, mi pedig vele együtt küzdöttünk.
Ádám, a dokink elmondta, hogy a következő pár nap kritikus. Nem tudni, milyen károsodást okozott a 2 perces klinikai halál az agyában. Felléphet bénulás, agyi sérülés, vakság, bármi.

Fel voltunk rá készülve, hogy egy fogyatékos kölyköt kell valahogyan életben tartanunk, mozgásra bírnunk, gazdásítanunk.

Kobold másnap reggel 4 lábon állva, csóválva fogadott minket. Nem bénult le, nem maradt fogyatékos (leszámítva az eltávolított szemét), nem maradt agyi károsodás.

Kobold visszajött a halálból, miután 2 percet töltött a kutyamennyországban, ahol a kerítés velőscsontból van, és ahol semmi nem fáj már. ❤️

Már lassan 5-6 hónapos. Kamaszodik. Egész életében putriban és rácsok mögött élt.
Eljött az idő, hogy megtudja, milyen igazi családban élni.
Kobold egy szemmel, de hatalmas szívvel gazdit keres. Egy olyan igazit, szeretőt. ❤️