Kilar Gazdijelöltes

2020.08.21-én született, ivartalanított keverék kan kutya.

Azt gondolná az ember, hogy egy ilyen jó fej, szép kiállású, fiatal, egészséges kutyát majd könnyen elkapkodnak.
Azt nem gondolná senki, hogy ma Magyarországon tömegesen vannak ilyen szépségek a menhelyeken és gyepiken, és bár próbáljuk őket folyamatosan nyomni, de annyira felgyorsult a világ, hogy egy gazdikereső poszton az emberek áttekernek, és megosztást is alig kapnak a már gyógyult kutyák.
Sokan addig érdekesek, míg Kilar is, míg rossz bőrben van, sérült, beteg, rászoruló, de ahogy kikupálódik, eltűnik a süllyesztőben több százezer társával együtt. 🙁
Még szinte gyerekként került hozzánk. Egy idős néni végletekig elhanyagolt kutyája volt ő, a saját családja kért s.o.s. segítséget anno, látogatták, támogatták is, Kilar gyakorlatilag nekik köszönheti az életét.
Annyira durván el volt deformálódva mindkét mellső lába a hirtelen kölyökkori nyúlás, a csonterősítő és a megfelelő táplálék hiánya miatt, hogy gyakorlatilag szint járni alig bírt.
Marha nagy mázlija volt, hogy ennyire fiatalon segítséget kapott, a szinte még kölyökcsontok puhák voltak, merevítősínt kapott, hosszú hosszú ideig karanténban volt.
Amikor végre rendbe jött, az őrült visítozásával kellett szembenéznünk, magas fejhangon üvöltött az ember után, féltünk, hogy a társainak elege lesz, és megtámadják emiatt.
Egy ideig emiatt egyedül élt, hogy kicsit szokja a telepi világot, de újra megpróbáltunk neki egy csapatot.
Szépen lehiggadt, ahogy teltek a hetek, ma már teljesen problémamentes, kissé hiperaktív, de ha kap egy sportos gazdit, aki hajlandó vele menni, nem lesz baj ezzel.
Emberekkel szuper, társaival sem domináns, viszont a kajáját bevédi azért, korábban nem volt túl jó a súlya, így ez nyilván érthető valahol.
Abszolút tanítható, a lába hibátlanul működik, alkalmas lehet kutyás sportokra is, figyel az emberre, szeretne megfelelni.
Mindenképp kinti-benti kutyának szánjuk, a hideget utálja, de egy kis lakásban kevés mozgással valószínűleg rombolna.
Mehet persze lakásba, de esetében tényleg nem lesz elég egy 5 perces pisiszünet.
Szóval Kilar várja a rajongóit, karácsonyra családot szeretne. ❤