Juan Gazdijelöltes

Mindig szkeptikusan fogadjuk, mikor azzal hívnak minket, hogy egy adott kutyát kidobtak, vagy kitettek, mert bizonyíték szinte sosincs, viszont nem egyszer kiderült már, hogy a kutya gazdis, csak elkóborolt. Nem minden kutyának van ám előző gazdája.
Juannak viszont biztosan volt. És őt valóban kidobták.
Egy ismerősünk hívott fel, hogy kora reggel egy autó állt meg a házuk előtt, majd mikor elhajtott, ott volt egy kutya. Ők egy kisebb kutyapanziót üzemeltetnek, kamera is van, de magát az akciót nem látták, az viszont látszik, hogy nincs kutya, autó megáll, van kutya.
Juan annyira meg volt rémülve, hogy hosszú órákig tartott mire meg tudták fogni, és valamennyire megnyugtatni.
Másnap hozzánk került. Kisebb meglepetést okozott, mert a képeken egy kisközepes kölyöknek tűnt, de élőben egy nagy testű, másfél év körüli felnőtt. És hát nem volt kedves.
Ezen mondjuk annyira nem lepődtünk meg, hisz kidobták, órákon keresztül kergették (jó szándékból, de ő ezt nem tudta), majd egy kennelbe zárták, újra autó, menhely, orvosi vizsgálat bekötött szájjal, újabb kennel, meg rengeteg kutya, hangos telep. Nem csoda, hogy stresszes volt.
Jó pár nap kellett, mire megnyugodott, és elhitte, hogy nem akarjuk bántani. Mára már teljesen jó fej, szépen sétál már pórázon is, kapott társaságot is, problémamentes a viszonya más kutyákkal.
Az látszik, hogy nagyon okos kutya, tanulni vágyó, de vele tényleg foglalkozni kell. Megéri a belefektetett energiát.
Tudjuk, hogy szépsége miatt jóval többen fognak rá jelentkezni, mint ami az átlag, de pontosan ezért szigorúbbak is leszünk, nem adjuk kennelbe, telepre, kertbe kivágva csaholósnak, a leendő gazditól elvárás a rendszeres séta, foglalkozás, Juan családtagként történő kezelése.
Nyilván egyik kutyánkat sem adjuk így, de Juan esetében várhatóan sok jelentkezés lesz csupán a külseje miatt.
Juan családot keres. Olyat, aki nem egy szőr kinézetbe szeret bele.
(2020.11.11)

 

2019.04.23-án született keverék kan kutya.