Jorgosz

2019.09.17-én született, ivartalanított keverék kan kutyus
Jorgosz egy olyan településről jött nemrég, aminek polgármestere felszólított minket, hogy kérjünk bocsánatot, amiért rossz színben tüntettük fel kis faluját a kutya miatt.
Akkor nem tettük meg, de most elnézést kérünk.
Elnézést kérünk az összes kutyától, akik a települések vezetőségének hanyagsága és nemtörődömsége miatt jutnak idáig.
Elnézést kérünk az összes állatszerető embertől, hogy olyan posztokkal és képekkel sokkoljuk őket, mint amilyen az övé volt nemrég.
Elnézést kérünk a hatóságoktól, hogy plusz munkát okozunk az „állatvédős hisztinkkel”, itt fontos megemlíteni, hogy egyre több hatósági személy áll a mi oldalunkra, és egyre kevesebben pacsiznak le az állatkínzókkal. Egyre kevesebben kérdezik meg tőlünk közülük, hogy „tulajdonképpen mit is akarnak itt maguk?”
Szóval Jorgosz miatt másfél órát autókáztunk, csak oda. Egy fészerben volt láncra verve, súlyos bőrbetegen, kiéhezve, a tulajdonos pedig a megölésével fenyegetőzött, mert szerinte a kutya menthetetlen.
Elnézést kérünk tőle is, hogy mi azért megpróbáltuk megmenteni. Bocsi, hogy megzavartuk a késő délutáni nagy létszámú traccspartit a portán. Bocsi, bocsi. Ígérjük, többet nem fordul elő. Ja, de.
Hát, Jorgosz bizony nem volt menthetetlen. Jó, még közel sincs a csúcson, de közérzete ezerszer jobb, a kínzó, égető viszketés megszűnt, a bőrgyulladás szintén. Már csak a szőrének kell visszanőnie, ez még pár hét. Elképesztően fiatal, 10-11 hónapos lehet. Szinte még gyerek. Hamarosan ivartalanítjuk, már chipes és oltott is.
Nagyon szeretnénk neki gazdit találni, még azelőtt, hogy lekerülne a telepre kennelbe. Bull típus, ennek megfelelően embercentrikus, kedves, bújós, de erős jellem lesz. Egyelőre nem ismerjük viszonyát a többi kutyával, de kennelen keresztül egy hangja nincs a többiekre.
Olyat keresünk, aki tisztában van a fajta nehézségeivel, erősségeivel is. Akinek ő nem csak egy divatkutya lesz.
Jorgosz az igazit keresi.