Inuk

Inuk nem egy betervezett érkezés volt. Egy kis testű, láncos kislány miatt kerestek meg minket, de úgy mellékesen megkaptuk az ő fotóit is… Képtelenség volt őt ott hagyni.
Pedig nem az a cukika-bongyorka-kicsike típus, amivel előszeretettel vagdalkóznak egyesek, hogy csak az olyan kutyákat mentik az állatvédők. Az állatvédők többsége ugyanis a tévhitekkel ellentétben nem válogat. Ment mindenkit, akit kell, akit tud, akire kapacitása van, akit be tud vállalni a sok tíz/száz kutya mellé.
Bizony-bizony, a mai magyarországi állatvédők többsége tele van esélytelen, gazdásíthatatlan, idős, sérülten talált, beteg kutyákkal/macskákkal. Mi is. Mások is. Szinte mindenki.
Háza nem volt, enni hetente 1-2 alkalommal kapott, ezt “szerető” gazdái el is ismerték.
Mi annak a hívei vagyunk, hogy segítsünk a gazdáknak, akik javítani akarnak a körülményeken, akik szeretik a kutyáikat, de valamit rosszul csinálnak.
Itt egészen egyszerűen nem volt kin segíteni. Olyan szintű sötétségben élnek ezek az emberek (amit bár gyakran látunk itt Szabolcsban, de mégis feldolgozhatatlan), hogy az valami döbbenetes.
Nem, ez nem az a kategória, akin segíteni lehet. Tányéros tévé, mobiltelefon, cigi, pia, Nájkicipő az van. Mindennapi élelem a kutyának, na, az nincs.
A település polgármestere egy “tököscsávó”, elnézést kedves Józsi, de tényleg az vagy, mondjuk ezt a legmélyebb tisztelettel és hálával, aki egy helyi állatvédő lánnyal, Ágival bizony kíméletlenül szórják a büntetéseket, segítenek, akin lehet, és járják az utcákat, hogy rendbe tegyék, amit mások csúnyán elrontottak.
Inuk gazdáit eltiltották az állattartástól, és a megfelelő büntetést is meg fogják kapni.
Inuk egy nyakigláb, fiatal cukiság. Okos kis szemei követik az embert, figyel, tanulni akar, meg akar felelni. Nagyon igyekszik.
Még az ismerkedési fázisban vagyunk, de az már tisztán látszik, hogy Inuk is egy szuper kutya lesz.
Sok-sok kiló hiányzik róla, ezt mi rápakoljuk, óvatosan, lassan. A bordáit és a golyszijait eltüntetjük, a kis sebeket begyógyítjuk, párszor megszúrjuk, elrejtünk a kajájában ezt-azt, és hipp-hopp, repülhet is új gazdihoz. ❤
2019-09.26-án született keverék kan kutya.