Indra Gazdijelöltes

Körülbelül 1,5 éves, ivartalanított keverék szuka kutyus. Kölyök korában örökbe fogadták, ám mivel túl aktív volt, visszahozták a menhelyre. Indra cuki, kedves kutyus, bár még elég megszeppent, nem érti mi történik körülötte. Aktív, igényli a tanulást, ami kimaradt az eddigi életéből, és a fizikai lefárasztást is. Más kutyákkal kijön.

Pórázon sétál.

Örökbe fogadható!

Szóval ő Indra. Egy gyönyörű kutya, akinek összes tesója is az volt anno. Az alom hamar gazdis lett, de Indra esetében nem volt szerencsés a dolog. Egy kisgyermekes családhoz került, emiatt kapcsolata a gyerekekkel hibátlan, de mint minden kamaszodó kutya esetében, nála is eljött az az idő, amikor extra figyelmet igényelt volna, és több türelmet.

Pár hét huzavona után visszakerült hozzánk. A honlapon található fotói alapján több érdeklődő is volt rá, de igazán csak most, 1 hónap elteltével érezzük azt, hogy felelősen tudunk neki új családot keresni. Mostanra ismertük meg igazán.

Indra ereiben collie vér csörgedezik, intelligenciája átlagon felüli. Hihetetlenül okos, tanulékony kutya, nagyon igényli az emberi társaságot, viszont kölyökkori hiányosságaiból adódóan eleinte rosszul kommunikál a kutyákkal. Azaz odamegy, és minden támadó szándék nélkül, azonban meglehetősen pofátlan módon a másik arcába ugat. Vagy inkább kiabál. Hangosan, kissé idegesen.
Meglepő módon ezt a nyugodtabb kutyák egyáltalán nem veszik rossz néven, csendben megvárják, míg Indra elmondja a magáét, aztán szent a béke.

Egy labilisabb idegrendszerű kutya azonban ezt rossz néven veheti. Indra a kezdeti nagyszájúság után szívesen és örömmel játszik társaival, ami viszont nagyon fontos: a macskákat nem szereti!!!
Egyáltalán nem. Szóval nincs olyan, hogy majd megszokja meg ilyenek, mert lehet, hogy igen, de mi van, ha nem? Nem szeretnénk, ha azért repülne vissza, mert bántotta a család macskáját. Ezt komolyan kell venni.

Nem szeretnénk, ha kerti dísz lenne. Kizárólag kinti-benti, vagy benti tartásra mehet, bentire úgy, ha megfelelően le van mozgatva. A kinti-benti tartás pedig nem egy fészert vagy egy garázst jelent, hanem szerves együttélést a családdal. Mert igényli, nagyon is.

Ahogy a tanítást, a foglalkozást is. Kutyasuli, vagy otthoni tanulás, agility, bármi, ami testileg-agyilag lefárasztja, és kiaknázza szivacs jellegű agyát, ami hihetetlen gyorsasággal szívja magába az új infókat.

Ha nyílik a kennel ajtó, ő menne kifelé, de egy pillanat alatt letiltható, rögtön megérti, mit szeretnénk tőle.
Tehát valami nagyon szuper, különleges gazdit keresünk neki. Akinek nem teher, ha Indra rátehénkedik este a kanapén, akinek öröm, ha együtt túrázhat, mozoghat a kutyával, aki olyan IGAZI.

Másfél éves, ivartalan, chipes, oltott szuka.
Osztani ér.  (06.25)