Helix

2019.01.01-én született, ivartalan kan kutyus

Helix egy gyepiről érkezett, altatás elől, két társával. Könnyebb esetnek gondoltuk, gazdisodás szempontjából, helyes, filigrán, fiatal fiúcska, de már fél éve nálunk dekkol, és még csak érdeklődője sem volt.
Jó, az tény, hogy nem az a kennel rácsainál tobzódó, “engem vigyél, engem vigyél” típus, ő kicsit visszahúzódóbb, félénkebb típus, de nem az a rettegős alkat. Inkább csak idő kell neki, az sem túl sok azért.
Szerény, érzékeny típus, a társaival jól kijön, de volt a kennelben pár napig egy dominánsabb, nála kisebb szuka, aki megcsipkedte (nem lett sérülés), és napokig depis volt emiatt. Az idősebb férfiaktól kicsit tart, nyilván nem ok nélkül, a nőkkel nincs baja, gyerekekkel is sétált már többször, de biztos, hogy egy türelmes, kedvesebb férfit egy kis idő múlva elfogadna és megszeretne azért.
Sétálni szeret, természete miatt mindenképp szeretnénk, ha benti, vagy minimum kinti-benti lenne, neki szüksége van arra, hogy intenzív kapcsolata legyen emberrel, nem azért mert annyira igényli, hanem azért, hogy a félelmei, fenntartásai mielőbb elmúljanak, és könnyebben nyisson idegenek felé is.
Szívféreg tesztje negatív, chipes, oltott, ivartalan, készen áll a gazdis életre már jó ideje.