Félix

2017.11.10-én született, ivartalanított keverék kan kutyus.

Félix fura pasas. Mármint kutyapasi, szóval értitek. Hosszú kálvária volt, míg hozzánk került, de itt van, és nem igazán tudjuk hova tenni, mármint nem fizikai értelemben, hanem úgy agyban.

Nagykállóban éldegélt egy telepen, egy kis kennelben, funkcióját tekintve telepőrző lehetett, bár megismerve őt nem is értjük, hisz erre a feladatra ő teljességgel alkalmatlan.
A telep tulaja nem óhajtotta tovább tartani a 2-3 év körüli kutyát, így a nagykállói állatbarátok próbáltak neki gazdit találni.
Sikerült is, Félix sorsa rendeződni látszott. Aztán mégsem, ugyanis a kutya megszökött az új családtól, és találjátok ki, hol találták meg…
Naná, hogy a telepen.

Visszavitték a családnak, és a sztori megismétlődött, újra visszaszökött. Oda, amit ő hűségesen az otthonának gondolt, oda, ahol nem szerették, ahol nem akarták. De ő hazament, újra, meg újra. Mert a kutyák ilyenek. Nem fogják fel, nem érzékelik, hogy ők felesleges terhek, ők csak konzekvensen ragaszkodnak a vélt biztonsághoz, az ismerős emberekhez, környezethez. Akkor is, ha napi szinten ütik-verik őket, mert a kutyák ilyenek. Akkor is, ha csak hetente kapnak egy kis száraz kenyeret, akkor is, ha kínozzák őket. Hűségesek, mindenek felett. Bele van kódolva minden idegszálukba, a sejtjeikbe. Mert ők kutyák.

Végül megérkezett hozzánk, és nem találta a helyét. A mai napig nem találja. Csapatban nem akart élni, morgott, nem tetszett neki a tömeg. Végül egy ivaros szukával próbáltuk össze, őt azonnal elfogadta, bár már ivartalan volt, de nyilván működik az orra… A szukát végül örökbe fogadták, így most egy másik szukával van, de nem igazán van köztük kontakt, csak úgy élnek egymás mellett.

Félix csak úgy van. Szomorkás, nem akar szökni (nem is tudna), nem próbálkozik, eszik, iszik, működik, de a végtelen lemondás van a tekintetében. Elfogadta, hogy most ez van, és kész. Sétálni szeret, akkor költözik egy kis élet a tekintetébe, és akkor is, ha foglalkozunk vele, de ez nem élet így neki. Mi nem tudjuk megadni neki a család szeretetét, a sok figyelmet, hisz 200 kutya van mellette. Napi pár perc neki nem elég.
Amúgy ragaszkodna ő, csak nem igazán van kihez.
Szeretnénk találni valakit, akihez tud. Szuperbiztonságos kerítéssel. Vagy lakásba. Megosztanátok, kérlek?