Erik

Esélytelenek nyugalmával futunk neki, ugyanis az elvárásaink nagyok, tekintve, hogy visszahozott kutyáról van szó, Erik viszont nem az a könnyen gazdásítható kutya. De azért megpróbáljuk.
Szóval Erik. Kölyökként adtuk örökbe, egy elvileg „szuper” családba. Mindenki nagyon boldog volt, meg minden, de az akkoriban ingyenesen biztosított ivartalanításra nem hozták vissza. 3 évig élt ennél a családnál, nemrég pedig kaptunk egy hívást, miszerint Erik túl nagyra nőtt, és becserélnék egy kisebbre.
Hát, sokszor hallunk meredek sztorikat, néha már reggel 9 körül az egekben a vérnyomásunk, de ez a gazdi mindenen túltett. 3 év elteltével döbben rá, hogy Erik nagyobb lett, mint amit ő elvárt, és még be is próbálkozik, hogy ő visz helyette másikat.
Miután felocsúdtunk az első megdöbbenésből, és jeleztük neki, hogy Eriket összetéveszti egy rosszul kiválasztott zoknival, ő még rátett egy lapáttal, és miután mondtuk, hogy visszajöhet, csak próbálkozott tovább, hogy de ő visz helyette kisebbet. Nem értette meg, miért nem kap tőlünk soha többet kutyát. Hisz ő jót akart, visszaad egyet, de visz helyette másikat, így meg sem érezzük a létszámban…
No comment. Erik visszajött, a puhabundás kiskölyökből egy nagyobb testű, erős, stramm kutya lett. Aki amúgy gyönyörű. A mosolya elbűvölő, a habitusa korának és alkatának megfelelő, aktív, mozogni vágyó, tanulni akaró kutya. Megjelenése tekintélyt parancsoló, de éppen ezért, vagy inkább ennek ellenére szó nem lehet róla, hogy egy udvarra kivágott bioriasztó legyen. A sétáltatás alap elvárás, ahogyan az erős kéz és a végsőkig való kitartás is. Kertes házat szeretnénk neki, de egyáltalán nem bánjuk, ha be is mehet a házba, ha akar.
Csillogó bundája, jókedve, emberekkel való kedves természete arról árulkodik, hogy nem volt ő rosszul tartva, csak épp nem kapta meg azt, ami egy kutyának jár(na). Macska, baromfi, kisebb kutya kizáró ok. Természetesen azóta ivartalan, oltásai rendben, szívféreg negatív. És nagyon vágyik egy rendes családra.
2017.07.26-án született, ivartalanított keverék kan kutya.