Pascal gazdijelöltes

Tiszabercel nincs annyira messze tőlünk, de rengeteg bejelentés jön onnan, és hát csak erről a településről be lehetne hozni hetente legalább 10 kutyát.
Pár napja az ibrányi állatvédők kértek segítséget miattuk, egy jó ideje tudnak már róluk, de semmi helyük nem volt, viszont a két csepp kutya láncon tengődött egy kerítés nélküli ház udvarára kikötve.
Ami miatt nem ítéljük el a „gazdákat”, hogy végtelenül egyszerű emberek, a két kutya állandóan utcán csatangolt, vélhetően valamelyik bokor alatt születtek kóbor kutyaként, és ők megsajnálták őket, féltek, hogy elütik őket, így befogadták Pascalt és Edisont.
A 2 fiatal ivaros kan azonban nem tudta letenni az addigi vándorló életmódját, és természetesen állandóan elcsavarogtak, jellemzően a kocsik elé ugráltak, így a család megkötötte őket. Segítséget kértek viszont az ibrányiaktól, akik helyet nem tudtak ugyan adni, de oltásban, chipben, féreghajtásban segítettek, ezúton is köszönet nekik!
A hideg viszont megállíthatatlanul közeledik, mindkét kutya 5 kg körüli, kicsikék, Edison szőre hosszabb ugyan, de gyenge, vékonyszálú, Pascal teljesen rövid szőrű. A láncon esélytelen volt mozogniuk rendesen, de sem testalkatuk, sem méretük, sem a körülmények miatt nem élték volna túl a telet.
A kisebb testű kutyák egyik kenneljében felszabadult egy hely, ők ketten oda költöztek be, nem kellett karanténoztatni őket, hisz oltottak, féreghajtottak, chipesek.
Nagyon félnek egyelőre tőlünk, de a kutyák társasága kicsit lazítja őket. Bizalmatlanságuk nem tűnik súlyosnak, de idő kell, míg elhiszik, hogy nem lesz semmi baj.
Nagyon fiatalok, 1 év körüliek, foguk hófehér.
Kizárólag lakásba fogadhatók örökbe, olyan gazdikhoz szeretnénk adni őket (nyilván külön-külön is), akik nagy türelemmel viselik a kezdeti esetlegesen nehezebb időszakot, ami egészen biztosan nem lesz hosszú. Ismerkedni lehet már velük.
(2020.11.10)

Pascal 2018.01.08-án született keverék kan kutya.