Dubai

2020.06.07-én született, ivartalan keverék kan kutyus.

2021.12.07: pozitív szívféreg teszttel rendelkezik!

Sikerült megint belenyúlni.
Nyilván nem ez a szerencsétlen sorsú kutya tehet arról, hogy ide jutott, és természetesen nem is rá haragszunk, de ez az egész szituáció annyira elkeserítő, és olyan reménytelennek tűnő, amit nehezen viselünk most.
Dubai beragadós lesz. Ez már biztos. Egy vasúti átjáró mellett bolyongott vakon, csontsoványan, és napokig kerestük, mert mire a helyszínre értünk, eltűnt.
Aztán hívás jött, hogy elgázoltak egy kutyát (szerencsére csak enyhén megcsapta egy autó, épphogy súrolta, baja nem lett). Kimentünk érte, és akkor láttuk, kiről is van szó.
Dubai biztonságba került, chipet nem találtunk, megkezdtük a megerősítését, kapott chipet, oltásokat, ivartalanítottuk, szűrtük szívféregre, és hát meglepetéééés…. Pozitív.
Ja, pluszban nehezíti a helyzetet, hogy Dubai elég domináns, nem rongyol rá azonnal más kutyára, szoktatható, de nem teszi egyszerűvé a szoktatást, hogy a szinte teljes vaksága miatt vélhetően hozzá van szokva a védekezéshez, amolyan gettógyerek módjára. Egyedül él jelenleg, egy nem túl nagy kennelben sajnos, és nagyon nem jó ez neki.
Emberekkel hiperkedves, nagyon édes, puszis, ölelős, szeret sétálni is amúgy, elég magabiztosan közlekedik. Nagyon szeretnénk neki egy saját gazdát találni, aki elfogadja mindennel együtt, aki szereti, gondoskodik róla. Macskák mellé nem mehet, ez biztos.