Delta

2017.05.11-én született,  ivartalanított keverék kan kutyus.

Milyen esélyei vannak ma Magyarországon egy tök átlagos, 4 év körüli, fekete-cser, jó közepes, aktív kan kutyának egy menhelyen? Elárulom, szinte semmilyen.
Mondhatnám az elcsépelt, manapság oly divatos szöveget, hogy ha gyepin kötött volna ki, már rég elaltatták volna, meg hogy bezzeg mi sosem, és mi megmentettük a halál elől, de nem fogom.
Azt sem fogom kiírni, hogy tiktak-tiktak, ketyeg az ideje, és el lesz altatva, mert nem lesz. Soha. Ha kell, itt lesz idős koráig. Volt már ilyen.
De. Természetesen nem ez a cél, és nem mondunk le arról, hogy valaha, valaki, valahol beleszeret, és ad neki esélyt, és szeretni fogja, és családba kerülhet. Ahogy már kétszer megtörtént… Bizony. Kétszer. És mindkét család visszadobta.
Először kölyökkorban vitték el, miután testvéreivel együtt egy konténerbe hajították őket, mint valami háztartási hulladékot. Megszülettek, feleslegesek voltak, hát dobjuk őket a kukába, végülis ezzel meg is van oldva a dolog, volt kölyök, nincs kölyök.
Soha nem serült ki az elkövető személye, Delta anyja vélhetően azóta is csak fial, fial, fial… A gazda költözött, Delta repült vissza két évesen.
Majd nem sokkal később újra örökbe fogadták, de Delta leszedett a szárítóról egy ruhadarabot, és megugatta a hátsó kertben élő baromfikat. Ennyi hiba pont elég volt. 3 hetet töltött ebben a családban, ismét visszakerült. Azóta, azaz bő két éve nálunk van, érdeklődő nulla.
Delta aktív kutya, imád sétálni, és tud is szépen, viszont a nagy kutyatársaságot nem kultiválja. Nem kutyázik, de hosszú távon összezárva több kutyával kis kennelben nem jó.
Egy szukával él most, szeretnénk, ha ez így is maradna, mármint vagy egyedülinek, vagy egy szuka mellé szánjuk (maximum két szuka mellé). Számára fontosak az ingerek, nem egy lefáraszthatatlanul aktív kutya, de tényleg nagyon szeret sétálni.
Testalkata és eddigi élete miatt esetében nem ragaszkodunk a benti tartáshoz természetesen, nyilván örülnénk, ha bemehetne, ha a család otthon van, de nem fog eret vágni magán, ha mégsem, ahhoz ő elég önálló kutya, nem emberfüggő, feltalálja magát.
Ettől függetlenül természetesen megvan benne a vágy a simogatásra, a bújásra, akit megszeret, azzal nagyon kedves, amúgy mindenkivel az, de nem az az azonnal nyakba ugrós típus. Kell egy kis idő neki a feltétlen rajongáshoz.
Szóval Delta keresi azt a valakit, aki soha többé nem okoz neki csalódást.