Darinka

Szégyen, nem szégyen, vannak kutyák, akiknél meg kell néznünk a nyilvántartásban, miért és hogyan kerültek be, mert annyira rég velünk vannak, hogy nem emlékszünk már rá.
Persze aztán beugrik minden, és újra éljük az akkori sztorikat.
Darinka Tiszavasváriból került be, vemhesen kóborolt az utcán, chip nem volt benne. Azonnali ivartalanítása után elkezdtünk vele ismerkedni. Nem volt könnyű menet. 2 év alatt volt pár kenneltársa, többségük már rég gazdis, de volt olyan, akivel nem jöttek ki, ezért költözött.
Soha, senki nem figyelt fel rá, egyetlen érdeklődője sem volt. Soha a 2 év alatt. És hogy milyen is ő? Kamilla kolleganőnk nagyon szereti, szuperlatívuszokban beszél róla, persze a hibáival is tisztában van.
Darinka okos, tanulékony, erős igénye van az emberi érintésre, a kommunikációra, a tanításra, ölbemászós, nyalakodós típus. Imádja, ha foglalkoznak vele, imád sétálni, és esetében szóba sem jöhet, hogy olyan helyre menjen, ahol nem természetes a lemozgatás, a séta, a tanítás. Mindenképp kertes házba szánjuk, de nagyon szeretnénk olyan családot találni, ahol bent alhat, mert neki az ember a minden.
A legtöbb fajtársával jól kijön, de domináns kutya mellé nem mehet, mert garantált lenne a hatalmi harc, hisz ő maga is egy erős akaratú kutya. Túl gyenge kutya mellé sem, mert elnyomná. Neki egy olyan kutyatárs lenne jó, aki nyugodt, de határozott, viszont neki nincs feltétlen igénye más kutyák állandó jelenlétére, így egyedülinek is szívesen adjuk.
A kajáját nagyon félti, ez jellemző azokra a kutyákra, akik korábban sokat éheztek, vagy meg kellett harcolniuk a táplálékért. Más kutyához kerülve a külön etetés lehetősége alapfeltétel.
Gyerekekkel jól kijön, macskák mellé nem ajánljuk, sokkal kisebb kutyák mellé sem. Viszont szívesen adnánk fiatal, aktív családba, olyan kirándulós, kanapénegyüttszuszogós típusúba.
Szóval, Darinka még mindig (2 éve már) családot keres. Kérlek, oszd meg. Talán a te megosztásod miatt találjuk meg neki az igazit.
(2020.10.22.)

 

2016.12.10-én született, ivartalanított német juhász keverék szuka kutyus. Tiszavasváriban kóborolt, hosszú hónapokig. Darinka egy végtelenül kedves, nyugodt kutyus. Nagyon ragaszkodó, imád bújni az emberhez. Természete miatt lakásba is jó lehet. Más kutyákkal jól kijön, de domináns. Pórázon még elég félénk.

Örökbe fogadható!

Darinka virtuális örökbefogadója Benke Boglárka