Daisy

2016.06.07-én született, ivartalanított, keverék szuka kutyus.
Daisy 4 éve ment örökbe, akkor volt 1 éves, még kamasz.
Költözési árva lett belőle, pár napja… Nem akarjuk, nem bírjuk már kommentelni sem az ilyeneket, tudjuk, csak egy kutya, meg bárkivel történhet bármi, meg amúgy is….
Tudjuk, az élethelyzetek, meg ki tudja, mikor kerül valaki ilyen szituációba, és társai.
Ez mondjuk Daisy-t nem vigasztalja. 4 év család után most ismét rácsok mögött, nehezített pályán mozog, mivel egyáltalán nem tűr meg más kutyát maga körül, a macskákról ne is beszéljünk.
5 éves ráadásul…
Jó, hát szép, meg nem is hatalmas termetű, meg emberekkel ultracuki, de na. Azért nem lesz egyszerű.
Sajnáljuk Daisy. Bárcsak látnánk évekkel előre, mi fog történni…
Mint tudjuk és halljuk, ma Magyarországon senki nem ment bull típusú kutyákat, mert csak. Mindenki nemet mond, vagy jól elaltatják őket… Na jó, ez természetesen nem igaz.
Ma Magyarországon szinte minden menhely dugig van bull típusú kutyákkal IS, rengeteg lelkiismeretes állatvédő bevállalja őket, pontosan tudván azt, hogy talán évekre, vagy örökre bent maradnak.
Esetükben mindig hosszú tartással számolunk, nagyon ritkán tudjuk őket örökbe adni igazán jó helyre, mert ahonnan ők jönnek, ott bár óriási lenne rájuk a kereslet, de eszünkben sincs őket visszataszítani olyan körülmények közé, lehet bármilyen hangzatos az ígéret.
Daisy 5 év körüli szuka, anno tőlünk fogadták örökbe. Így természetes volt, hogy gond esetén ide is jön vissza, bármi van. És hát lett. Valami, akármi, költözés, vagy ilyesmi, már nem is jegyezzük sokszor, mert a lemez ugyanaz mindig, eddig meg tudták oldani, ezentúl nem.
Lakásban élt korábban, ennek megfelelően gyűlöli a hideget, fázik, nem szereti a kialakult helyzetet, amiben hónapok óta van, nulla érdeklődővel. Persze abszolút nyitott ő az emberek felé, és imádja is őket, de kevés idő jut rá, sokkal kevesebb, mint amit igényelne.
Játékos, érdeklődő, imádja a vizet, a nyári slagolásokat, pancsolós típus, figyel az emberre, tanítható, megfelelni vágyó.
Más állatokat nem tűr meg, ő kizárólag egyedüli lehet, de ezzel nincs baj, hisz sok kutyára jellemző ez azért.
Nem túl nagy, gyönyörű tigrismintás szuka, jó kiállású, széles mosolyú, szívféreg negatív, chipes, oltott, ivartalan.
Határozott, jó fej gazdit keresünk, aki tudomásul veszi, hogy nem engedheti oda Fifikéhez a futiban, és nem lesznek nagy közös kutyás bandázások a barátokkal és az ő kutyáikkal.
Daisy ebben nem jó, sok másban viszont nagyon is.
Ne töltse itt a teleket. Tényleg ne.