Cobalt

Cobaltot Nyíregyházán találták, nagyon fura volt a járása. Az egyik hátsó lába maga alá volt tekeredve, csálén ment, és menet közben folyamatosan pisilt. Megérkezett hozzánk, és kórházba vittük. Chip nem volt.
Az ortopéd szakorvosok véleménye lesújtó volt. Cobaltot nagyon régen érhette baleset, a lába rosszul forrt össze, érintve volt a medencerész is, és az orvosok szerint nagyon nagy fájdalmakkal élt. Pszichésen valahol elfogadhatta, hogy így jár, de attól még ez nem volt jó neki.
Minden kezelés, masszázs ellenére végül amputációra került sor. A képeken még 4 lábbal látható. Cobalt egy 8 év körüli zsémbes kis öregúr. Dünnyög, morgolódik, de nem rosszindulattal. Ő egyszerűen ilyen. Kissé magának való, simán megtűr más kutyát (kipróbáltuk), de kajaféltése miatt végül mégis egyedül él.
Igen, tudjuk, hogy full esélytelen. Kan, nagyobb testű, 3 lábú, és nem adja könnyen a szeretetét. Egyébiránt viszont nem rossz fej, sőt. Bújik is, ha már megszeret valakit, neki tényleg nem kell sok, csak egy kert, ahol elbóklászhat, finom kaja, és némi szeretgetés. Ennyi.
Nem igényli már a nagy sétákat, sem a kutyasulit, sem a kanapét. Csak egy nyugodt otthont szeretne, akár egy idősebb gazdit, egy kényelmes kutyaházat, egy portát, ahol szabadon elbiceghet hátralévő életében.
A szívünk összeszorul, ha arra gondolunk, hogy itt fog meghalni. Ne így legyen. Nem ezt érdemli.
(2020.10.02.)

2012.06.28-án született, keverék kan kutyus. Nyíregyházán találták, sérült hátsó lábbal.

Még ismerkedünk vele.

Virtuális örökbefogadó Huszár-Moravecz Dóra