Chan

2017.07.27-én született, shar pei kan.

Úgy tudtuk meg, hogy létezik egyáltalán, hogy egy nyíregyházi állatorvosi rendelőben dolgozó exkolléganőnk szólt, miszerint bevitték chipet olvasni. Ennek már jó pár hónapja.
Kiderült, hogy a kutya folyamatosan az utcán van, a gazdi pedig örömmel lemondana róla, mert teher neki a kutya, a folyamatos szökése pláne, egy igazi Houdini ugyanis. Kinyitja a reteszt is, ha kell. Hiába az ismeretség, gazdás kutyákat a legritkább esetben veszünk be, fajtatiszta kutyákat pláne.
Utcáról mentünk, keverékeket, ha nagy ritkán kivételt teszünk, annak oka van.
Az eset után pár nappal a fotója ismét felbukkant nyíregyházi csoportokban, a “cigizős sharpei” címkével látták el, a fotón ugyanis valami tereptárgy úgy lógott a képbe, mintha a kutya szájában egy cigi lett volna.
Sokan jót derültek rajta, pedig a helyzet nem volt vicces, nagyon nem. Chen ugyanis folyamatosan balesetveszélynek volt kitéve, és a bekerülése óta még biztosabbak vagyunk abban, hogy valami nagyon pöpec őrangyala lehetett, ugyanis Chen szinte semmit nem hall.
Azóta sokszor utcán volt már, sokszor küldték a fotóját, míg végül úgy döntöttünk, fogadjuk, úgyis hamar gazdás lesz. Hát, ööööö. Mondhatni, jól bevásároltunk vele.
Chen megállás nélkül rázza a fejét, brutális cuppogó hangot kiadva, ami a füleiből jön. A saját orvosunk a menhelyes eszközökkel megvizsgálta, de pénteken visszük tovább szakrendelésre a kórházba, mert az még nálunk is tisztán látszott, hogy brutálisan be van gyulladva mindkét füle, egészen mélyen a hallójáratokban, ami bizony a szemproblémák mellett szintén fajtabetegség.
Valószínűleg nem friss ez az állapot, az ilyen jellegű fülproblémák szinte egyetlen megoldása a teljes hallójárat irtás, ami azt jelenti, hogy a kutya gyakorlatilag teljesen meg fog süketülni.
Több műtéti verzió is felmerült, pénteken már többet fogunk tudni.
Szóval a könnyű gazdásítási remény huss…elillant.
Persze keressük azért neki az igazit, aki így is bevállalja, 3 év körüli kan, emberekkel nagyon kedves, kutyákkal, macskákkal még nem próbáltuk. Nála extra fontos a lakásban tartás, extrém szökős természete miatt. Várható süketsége miatt türelmes, kedves gazdit keresünk majd neki, és szívesebben adnánk egyedüli kutyának.