Boy

2018.06.17-én született, keverék kan kutya.

Úgy dönteni, hogy nem saját magadat nézed, hanem azt, hogy adott kutyának mi a legjobb, nagyon nehéz.
Boy már eléggé ismert az oldalunk követőinek, nagyon drága és komoly gerincműtéten esett át, és Kamilla kolleganőnk komolyan fontolgatta az örökbefogadását.
Rengeteget beszélgettek róla a párjával, és hatalmas volt a dilemma, de végül az a döntés született, hogy Boynak szeretnénk megtalálni azt a családot, ahol neki a legjobb.
Kamilláék nagyon aktívak, sokat kirándulnak, túráznak, szeretik a kutyás sportokat, Boy viszont a gerincműtét miatt sosem lesz alkalmas arra, hogy hosszú kilométereket gyalogoljon, hogy hegyet másszon velük, hogy fusson, hogy aktívan sportoljon.
Az meg senkinek sem jó, hogy míg Kamilláék a másik kutyával mozognak, kirándulnak, ő otthon üljön egyedül.
Nem béna, nem sántít, de halványan érezhető a mozgásán, hogy van ott egy fém. Egy picikét hosszabb a reggeli nyújtózás, nem tökéletes még a pórázas séta sem, kicsit néha noszogatni kell, de ha kedvesen hívod, biztatod, akkor könnyen megindul.
A séta neki nem egy őrült ámokfutás, inkább egy nyugodt szaglászás, ameddig neki kedve van, viszont motiválható is, okos, tanítható.
Ha valamire ráfeszül, és ki akarjuk zökkenteni, elég csak nagyon picit korrigálni, és azonnal rád koncentrál újra.
Kutyákkal és macskákkal is volt már összeengedve, nem volt gond, de még mindig karanténban lakik.
És itt jön az a pont, ami miatt esetében kőkeményen ragaszkodunk egy olyan kertes házhoz, ahol akkor lehet bent, amikor csak akar, és nem kell lépcsőznie. A téli huzamosabb kinti tartás neki végzetes lehet, nagy fájdalmakkal járna, hisz a fém nagyon lehűlhet a testében.
Boy nem egy problémás kutya, tényleg nem, de ezek az infók fontosak.
Nem akarunk zsákbamacskát árulni.
Minden megosztást nagyon köszönünk. ❤