Barka gazdijelöltes

Körülbelül 2 éves, ivartalanított keverék szuka kutyus. Nagyon aktív, könnyen tanul és igényli is az értelmi és fizikai törődést. Nagyon szépen sétál pórázon, gyerekek mellé is ideális. Egyszer már örökbe fogadták, de mivel folyamatosan átszökött a szomszéd kutyihoz bandázni, visszahozták. Barka nagyon kedves, barátságos kiscsaj. Nagyon igényli a kutyatársaságot, egyedüli kutyának nem ajánljuk. Elsősorban lakásba szeretnénk örökbe adni, mert kerítésen keresztül ügyesen mászik.

Pórázon szépen sétál.

Örökbe fogadható!

Anno a mátészalkai menhelyről került hozzánk.
Nagyon jó a viszonyunk velük, de volt ott anno egy olyan gondozó, aki nem volt tökéletes, és akkor finoman fogalmaztunk… Már nincs ott.
Barka óriási sebbel került át hozzánk, kék színű spray nyomai voltak a szőrén.

Felületi kezelést kapott, de nem használt neki.
Kivizsgálások után kiderült, hogy egy kiterjedt gombás fertőzése volt, nálunk már célirányosan kapott kezelést, meg is gyógyult.

Telt-múlt az idő, Barkáról kiderült, hogy a cuki, angyali külső egy balhés, hisztis, domináns gettókutyát rejt.
Többször “sarokba lett állítva”, azaz kitettük egyedüli kennelbe, mert megállás nélkül balhézott valakivel. Vagy ő volt véres, vagy valamelyik társa, sosem volt ez komoly, de akkor is.
Olyan volt, mint egy lázadó, zabolázatlan kamasz lány, aki visszadumál mindenkinek, aki cigizik, piál, és féktelenül bulizik az éjszakában, mert azt hiszi, mindent megtehet büntetlenül.

Aztán hirtelen felnőtt. Eljött az az időszak, amikor lehiggadt, rájött, hogy ezzel semmire nem megy, és megtanult viselkedni. Egyre inkább azt láttuk, hogy megjött az esze, már nagyon nagyon rég problémamentesen él együtt másokkal.

Egy nap rámosolygott a szerencse. Egy idősebb úr fogadta örökbe unokái mellé, akik egy tragédia miatt elveszítették szüleiket, és a nagypapa gondozásába kerültek.
Jöttek az első képek, Barka napozik, Barka játszik a gyerekekkel, Barka a hintaágyban pihen.

Pár hónap múlva jött a hidegzuhany. Vissza akarják hozni. A szomszédban ugyanis volt egy kutyi, akihez Barka rendszeresen átszökött játszani. Semmi rosszat nem csinált, csak hiányzott neki a kutyatársaság.
A szomszéd ezt rosszul viselte, a nagypapa pedig képtelen volt a helyzettel bármit is kezdeni.
A gyerekekkel együtt hozta vissza.
A gyerekek sírtak.
A nagypapa hajthatatlan volt.

Barka visszakerült a rácsok mögé, eleinte nagyon rosszul viselte a dolgot, de nem volt már agresszív másokkal, inkább csak végtelenül szomorú és csalódott.
4 másik kutyával él együtt jelenleg. Gond nélkül.
Már nem verekszik, már nem balhézik.
Nagyon szeret sétálni, szereti a gyerekeket, szereti a törődést. Lakásba, vagy kinti tartás esetén második kutyának fogadható örökbe, mert igényli az állandó társaságot.
Szeretnénk neki megtalálni az igazit. Segíts kérlek.