Badger

2016.02.03-án született, ivartalanított keverék kan kutyus

Badger már nem fiatal, nagy testű, fekete kan. Olyan 7 éves lehet.
Hosszú évekig láncon élt, egy szabolcs megyei gyepmesteri telepen, amolyan őrkutyaként funcionált.
Valahogy ott ragadt, és bár elvileg elengedték néha, de az élete egy végtelen sivárság és unalom volt.
Hosszú évek alatt egy chipet, egy oltást sem kapott, a farka tövénél és a hátán nagy, eleven, gennyes sebek voltak, párosult ehhez egy jó kis bőrbetegség is.
Badger amolyan magányos típus. Nem különösebben igényli más kutyák társaságát, de nem is támad, inkább olyan áldozat típus, a mérete ellenére.
Még nem igazán találtuk meg neki azt a társaságot, ahol igazán jól érzi magát. Az emberekkel kedves, de nem az a nyakba mászós típus, viszont élvezi a simogatást, a törődést, amiben eddig nem sok része volt. Szeret sétálni, ami nem meglepő, hiszen nem sok inger érte eddigi életében.
Az egész kutya sorsa és megjelenése szomorkás egy kicsit, sosem volt valódi családja, sosem volt igazán fontos senkinek. Egyike azon kutyáknak ebben az országban, akik úgy élték le az életüket, hogy soha nem mutathatták meg senkinek, mennyire hálásak és ragaszkodóak tudnak lenni.
Badger nem igényel már hatalmas kalandokat, nagy túrákat, kutyasulit, bent alvást, esetében tökéletes lenne egy nyugdíjas ember, aki még azért elég aktív ahhoz, hogy kertészkedik, elmegy vele néha sétálni, és persze nagyon szereti. A bőrbetegsége már helyre jött, az ivartalanítása is megtörtént, oltott, chipet is kapott, szívféreg tesztje negatív.
Talán valaki meg tudja neki szépíteni a hátralévő éveit.
2022.02.03: negatív szívféreg teszttel rendelkezik