Atlasz Gazdijelöltes

Szóval, ő Atlasz. Husky vér folyik az ereiben, pár hónap menhelyes lét után családba cuccolhatott. Mind az örökbefogadó család, mind mi úgy éreztük, Atlasznak innentől álom élete lesz. Az is volt, mert gazdái nagyon szerették, és szeretik most is. Egy szintén mentett kutya mellé került, aki ráadásul tőlünk van. Egy idő után azonban Atlasz úgy gondolta, kevés neki az az idő, amit gazdáival tölthet, unatkozni és szökni, rombolni kezdett. A családnak eszébe sem jutott megszabadulni tőle, átalakították a komplett kertet, új kerítést, biztonságos környezetet teremtettek neki. Minden nap sétáltak vele, mozgatták, fárasztották, amennyire tudták. A biztonságos placc azonban mindössze 40-50 nm , ami egy ilyen energiaszinttel rendelkező kutyának édeskevés.
A szülők dolgoznak, a gyerekek suliba járnak, Atlasznak pedig sokkal többre van szüksége, mind időben, mind területben ahhoz, hogy kiegyensúlyozott kutya legyen. Mert most bizony nem az, ha távol van a család. Egészen véletlenül lettünk szemtanúi a keserves vonyításnak, amikor egy bejelentésre mentünk a környékre.
Atlasz láthatóan nem érzi jól magát ilyen kis helyen, nagyobb hely a szökési kísérletei miatt nem megoldható náluk.
Felvettük a kapcsolatot a családdal, és sokat beszélgettünk velük. Egyetlen szóval sem mondták soha, hogy vissza akarják hozni, inkább próbálták megoldani a helyzetet, és mi ezt nagyon értékeljük. Nem ők akarnak szabadulni tőle. Mi ajánlottuk fel, hogy esetleg keresünk neki egy új otthont, ahol több figyelem és nagyobb hely jut neki. Hosszas beszélgetés után fájó szívvel, de belátták, hogy a kutya érdekében talán tényleg ez lesz a legjobb megoldás.
Atlasz nagyon fiatal, 2 év körüli , chipelt, oltott, ivartalanított, makkegészséges, gyönyörű és okos kan.
Imádja a gyerekeket, más kutyákkal nagyon enyhén domináns, de bárkivel összeszoktatható, de nagyon kaja-féltő, külön kell etetni.
Kinti-benti, vagy benti tartásra is ajánljuk, szigorúan csak akkor, ha megfelelően le van fárasztva, mind szellemileg , mind fizikailag. Ő egy hihetetlenül értékes kutya, nyilván nem anyagi értelemben.

Atlasz virtuális örökbefogadója Civa József Zoltán