Anasztázia

Körülbelül 7 éves, ivartalanított keverék szuka kutya. Egyszer mát örökbe fogadták, de visszakerült a kennelrácsok mögé. Mivel szökős, és a viharfélős is, ezért csak lakásba fogadható örökbe. Anasztázia egy csodálatos lélek, bújik szeret puszikat oszt. Igazi családi kutya. Kanokkal jól kijön, szukákkal nem annyira. A macskákat nem bírja.. Az ember a mindene. Nyugis, kulturált kutya, pórázon szépen és szívesen sétál.

Örökbe fogadható!

Anasztázia már 7 éves. Hiába cuki, meg kedves, meg bújós, amikor az emberek meghallják az életkorát, zavarba jönnek, elfordulnak, és kínos csend után zavartan tovább ballagnak, visszapillantva rá, sajnálkozva.

Pedig megállnak előtte, mosolyognak, megsimogatják, és még lehajolni sem kell hozzá, mert azonnal felmászik a rácsokra, és fejmagasságban dugja ki pofiját egy puszira.
Ami bizony egyenlő azzal, hogy Ani bizony egy szökőbajnok, így kizárólag lakásba mehet.

Sorsának tragédiája az, hogy évekig gazdis volt. És bizony anno tőlünk fogadták örökbe… 😞

Kaptunk egy hívást, körülbelül 1 éve, egy idős bácsitól. Sírva kért segítséget egy kutyának, aki soványan, legyengült állapotban, tele kullanccsal, sebekkel, az ő teraszán húzta meg magát.

Kiérve a helyszínre chipet néztünk, az olvasó bejelzett. Ilyenkor mindig kettős érzés van bennünk, egyrészt örülni próbálunk, hogy biztos felelős a gazdi, hisz van chip, másrészt szorul a szívünk, hogy egy gazdás kutya hogy lehet ilyen állapotban.
Hamar kiderült, mi a helyzet. A gazdinak telefonálva egyértelmű lett, hogy anno rossz döntést hoztunk.

Pedig a család “szuper” volt, a körülmények mesések, de Anasztázia kerti kutya volt, és ő többre vágyott. Akkoriban még nem ragaszkodtunk ennyire a benti tartáshoz bizonyos kutyák esetében, a gazdi pedig némileg bosszúsan ecsetelte, hogy a kutya folyamatosan szökött, gyakorlatilag egész életében, bár korábban sosem jelezte, hogy ilyen gond lenne.

Akkor már 2 hete nem látták. Pedig Anasztázia megtalálója mindössze 3 utcányira lakott tőlük.
A kutya valamiért úgy döntött, nem akar többé hazamenni. Kizárt, hogy ne talált volna haza ilyen közelről. De ő NEM AKART HAZAMENNI.
A bácsitól megkapta azt, amit otthon valószínűleg soha, a végtelen kedvességet, szeretetet, gondoskodást. Akkor már pár napja ott volt, a bácsi gondoskodott róla, de Ani egyik reggel nem akart enni és láthatóan rosszul érezte magát.

Ekkor szólt ő nekünk. Babéziás volt. Azonnal megkapta az Imizolt, infúziót, és szépen rendbe jött. Amikor elhoztuk, a bácsi zokogott, elmesélte, hogy nagyon nehéz körülmények közt él, és nem tud felelősen gondoskodni egy állatról.

Anasztázia azóta nálunk él. Télen nagyon fázik, hisz rövid szőrű, filigrán alkat, kisközepes termetű. Kutyatársaival nagyon jól kijön, a macskákat viszont nem bírja.
Szívféreg negatív, ivartalan, chipes, oltott. Tökéletes lakáskutya. A gyerekeket imádja, sétálni szépen tud és szeret is nagyon.
A 7 éves kor rosszul hangozhat, de ő testileg és lelkileg is olyan, mint egy fiatal kamasz. Még hosszú éveket tölthet egy szerető családban.
Fekete, ez sem növeli az esélyeit.
Nem ezt érdemli.
Szeretnénk neki megtalálni a tökéletes helyet.