Amelie

Körülbelül 1,5 éves, ivartalanított, keverék szuka kutyus. Petneházán találták. Amelie nagyon cuki, picike, barátságos lányka. Nem aktív, nyugodt kutyus. Igazi kanapékutya, ideális lenne lakásba. Gyerekek és idősebb emberek mellé is ajánljuk. Nem étel agresszív. Pórázon szépen sétál. Más kutyákkal jól kijön.

Örökbe fogadható!

Talán sehol máshol nem találkozunk ennyi agresszivitással, betegelméjűséggel, mint az állatvédelemben.
Beteg a világunk, nagyon beteg.
Amelie története csak egy nüansznyi kis apróság ahhoz képest, amit tapasztalunk napi szinten, de egy fontos kórképe a mai felfogásnak.

Igazából semmi extra, “csak” megverték. 2 férfi egy kocsma előtt, elvileg hamarosan kapunk neveket, nyilván teszünk feljelentést, és nyilván semmi következménye nem lesz, de azért próbálkozunk rendszeresen.

2 férfi, egy pár kilós kiskutya ellen, 2 felnőtt férfi, akik úgy gondolták, majd ők megmutatják, hogy hol lakik a magyarok istene.
Rugdosták, bottal verték, Amelie a hátsó lábát nem teszi le, az egyik mellső lába is rendellenesen áll, és kíméli. Amikor észrevették őket, elfutottak.

Ugyanezen a településen 1 nappal korábban egy idős nő vert meg egy kutyát úgy, hogy a mellső lába nagyon komolyan zúzódott, őt a nyírmadai menhely látta el.

Az a durva, hogy ezek az emberek köztünk élnek. Találkozunk velük a postán, a boltban, egy buszon utazunk velük, vagy mellettünk fagyiznak nyáron a gyerekekkel, unokákkal.
Ezek az emberek voltak valaha gyerekek, akik tágra nyílt szemmel csodálkoztak rá a világra, voltak szerelmes kamaszok, majd megházasodtak, gyerekeket vállaltak.

2 férfi, akik talán fiatalon tűzoltók meg katonák meg orvosok akartak lenni, de mára már csak részeges véglények, akik felgyülemlett agressziójukat egy ártatlan élőlényen vezetik le.

Egy nagymama, aki talán hétvégén palacsintát süt az unokáknak, meg horgol, majd kimegy az utcára, és kb. félholtra ver egy szerencsétlen kóbor kutyát.

Hol élünk komolyan? Kik járkálnak köztünk szabadlábon? Gyilkosok, bűnözők, agresszív senkiháziak, akik legközelebb talán emberre támadnak.
Nincs büntetés, nincs következmény. Nincs semmi visszatartó erő.
Csak a törött csontok, a sebek, a halál, a szenvedés. Az állatvédők fuldoklása, széllel szembeni pisilése. Ennyink maradt. (01.14)

Amelie virtuális örökbe fogadója Kalocsay Gábor