Egészség
Tavaly nyár környékén volt egy felhívásunk a szívférges kutyáink kapcsán.
Ennek a lényege az volt, hogy az egészséges kutyákat védenünk kell Milprazonnal, a pozitív tesztesek pedig brutál mennyiségű Advocate-et használnak fel.
A felhívás lényege az volt, hogy „Egy pizzám egy Milprazonért”, sokan segítettetek, komoly mennyiséget tudtunk vásárolni. Durván 2000 Ft a beszerzési ára, az Advocate egy kicsit drágább, 3000 Ft körül tudunk megvenni egy adagot. Ezt havonta kell kapniuk, ahogy az egészségeseknek is a Milprazont.
Mi a lassú módszerrel kezeljük őket, sikeresen, az elmúlt időszakban 21 beteg kutyánknak lett negatív a kontroll tesztje, őket hónapokig kezeltük (nem bonyolult). 21 gyógyult kutya, akik a kezelésnek köszönhetően újra egészségesek. 🙂
Ők csak azok, akik még nálunk vannak, de már a gazdihoz került kutyáink közül is produkáltak jó néhányan negatív tesztet.
27 kutya van jelenleg nálunk pozitív teszttel, de bízunk benne, hogy ők is hamarosan a gyógyultak táborát erősítik majd.
186 kutyáról gondoskodunk most a telephelyen, 19-en pedig ideiglenes kihelyezésben vannak, tehát több, mint 200 kutya tartozik hozzánk.
Havi szinten tehát csak ez a két gyógyi több, mint 400000 Ft-ot emészt fel. Ez brutális összeg. És nem beszéltünk még a spot-on költségekről, oltások, chip, parazitamentesítés.
Az egészségügyi rész emészti fel a legnagyobb pénzeket, tavaly közel 25 millió Ft ment el műtétekre, kezelésekre, gyógyszerekre, tesztekre. Ekkora létszámnál visszaosztva a dolgot nem meglepő, tekintve azt is, hogy a legtöbb kutya és macska rossz állapotban, sérülten, betegen kerül hozzánk.
Hamarosan őrült hajsza kezdődik az adó 1% miatt, “nemszeretjük” időszak ez, hisz rengeteg civil szervezet van (nem csak állatvédők), akiknek jó része nagyon is megérdemli a támogatást, de egyre jobban kell küzdenünk a fennmaradásért.
Szeretnénk állandó és eseti támogatókat szerezni, ezúttal kizárólag az állatgyógyászati céljainkra, akár egy 1-2 ezer forintos állandóra beállított utalás is óriási segítség számunkra. Szeretnénk kicsit nagyobb biztonságban lenni ebben a tekintetben. Nagyon sok mentést ki sem tudunk tenni Facebookra, akkora a hajtás, de éves szinten 5-600 kutya és 100-150 cica kap esélyt nálunk, ami nektek köszönhető.
Mi a fizikai részét vállaljuk, de a fedezetet ti adjátok hozzá, mindig is ti adtátok. Elcsépelt és unalmas, és már 100x leírtuk, de nélkületek nem menne. Sosem ment volna.
Ha tudsz segíteni ebben nekünk, tedd meg, kérlek. Kevés kivételtől eltekintve általában győztesen kerülünk ki az életükért, egészségükért folytatott harcból.
„EGÉSZSÉG” közleménnyel tudtok utalni bármilyen kis összeget, akár eseti módon, akár havi rendszerességgel. Nagyon szépen köszönjük nektek. ❤
A képeken Juno, aki 2 éve az irodában él velünk (a teste tele fémmel, allergiás, folyamatosan gyógyszert szed, szívférges volt, de kigyógyult belőle). Az elmúlt 2 évben közel 2 millió Ft-ot költöttünk csak rá (ebből 700 ezer Ft volt az 5 műtét, hogy újra járni tudjon). Boldog, elégedett, szereti az életet, ami immár teljesen fájdalommentes. Amit nektek köszönhet.
Bankszámlaszám: 68800109-11035240-00000000
IBAN: Hu51 6880 0109 1103 5240 0000 0000
BIC kód: TAKBHUHBXXX
PayPal: azallatbaratalapitvany@gmail.com
Adószám: 18791927-1-15
Adományvonal: 13600/32