Becsengettek.

Vége a nyárnak, diákok tízezrei kezdték meg az új tanévet ma reggel. Azok a diákok, akiké a jövő. Akikben a mi reményünk is van, hogy talán ők már azzal a szemlélettel nőnek fel, hogy minden élőlény számít, az állatok is érző lények, és a felelősség fontos.
26 éve vagyunk jelen az állatvédelem területén, 26 éve tartjuk nagyon fontosnak a szemléletformálást, a gyerekek aktív bevonásával. Nyári táborokat szervezünk, idén három turnusban 45 gyerkőc ismerhette meg a menhely életét közelebbről.
Az állatok világnapja közeledtével pedig még inkább előtérbe helyeződik az a munkásság, amit napi szinten végzünk, nem csak mi, hanem az országban rengeteg más szervezet és civil állatvédők is. Kicsik, nagyok, nagyvárosiak, kis falvakban élők, nem számít, a cél egy és ugyanaz, jobb jövőt teremteni a négylábúaknak.
Drága diákok és tanárok! Rajtatok múlik a jövő. Tőletek függ, milyen világban fogunk élni évek múlva. Legyetek partnereink ebben. Ahogy minden évben, most is nagyon szívesen eleget teszünk minden iskolai vagy óvodai meghívásnak Nyíregyházán, vagy közel a városhoz, viszünk egy gyerekbarát kutyát, és tartunk egy kis előadást akár egy osztályfőnöki óra keretein belül, akár tanítás után. Természetesen ti is ellátogathattok hozzánk, kihelyezett tanóra keretein belül, ahogyan sok-sok nyíregyházi pedagógus hozta már el diákjait hozzánk.
Október 4-e közeledtével (Állatok világnapja) nagyon besűrűsödnek a meghívások, aminek igazán örülünk, de kérünk benneteket, időben egyeztessünk, mert a napi feladatok mellett muszáj előre terveznünk.
Nagyon kellemes, problémamentes tanévet kívánunk minden diáknak, szülőnek és pedagógusnak.