Az orvosainknak…

Aki állatmentésre adja a fejét, annak számolnia kell a vérrel, a törött csontokkal, a sebekkel, a végletekig megkínzott, legyengült testekkel, a halállal.
Amit mi tenni tudunk, az az, hogy összekaparjuk őket az úttestről, a mezőkről, a kanálisokból, az erdők széléről.

Ami viszont ezután jön, arra mi egyedül képtelenek vagyunk. A gyógyítás, életmentés, stabilizálás, műtétek az állatorvosok feladata.
Az orvosainké, akiket a végletekig tisztelünk és szeretünk, felnézünk rájuk, mert az ő szaktudásuk, profizmusuk nélkül ezek a megmentett állatok, legalábbis nagy részük nem élné túl a velük történteket.

Tudásuk megfizethetetlen, mert az élet nem mérhető pénzben.
Ott állnak mellettünk, mindig, mindenben, a legjobb tudásuk szerint és végtelen empátiával fordulnak az állataink felé, akik bizony nem pedigrés, illatos, kozmetikázott négylábúak, hanem csapzottak, bolhásak, büdösek megtalálásuk pillanatában.

Ott vannak, ha azonnali műtét kell, ha betegség üti fel a fejét, mentik, ami menthető. Sebeket varrnak, romjaikból pakolnak össze kutyákat és macskákat, és közben együtt éreznek velünk, biztatnak, reményt adnak. Ha pedig menthetetlen valaki, végtelen empátiával velünk vannak az utolsó percig.

Tiszteljük őket, és ezért ők is tisztelnek minket.
Nem bántjuk, nem ostorozzuk őket, ha nem tudnak segíteni, mert nem mindenhatóak.
Nem vonjuk őket kérdőre, nem keresünk felelőst, ha egy sztorinak rossz vége lesz.
Bármikor segítenek telefonon is, ha kell.

Elfogadjuk, hogy a munkájuk pénzbe kerül, akkor is, ha nem kevésbe, mert kőkemény, tanulással töltött évek vannak mögöttük. Eszközeik, komoly infrastruktúrájuk, amik alapfeltételei a profi ellátásnak.

Az Állatbarát Alapítvány sosem kívánt részt venni semmilyen össznépi vagy magányos harcban, mert sem időnk, sem energiánk nincs rá, továbbá úgy gondoljuk, hogy a legfontosabb feladatunk kizárólag az, hogy a védenceink a lehető legjobb ellátást kapják, amíg nálunk vannak, mind testileg, mind lelkileg.

Mi egyszerűen csak szeretjük az orvosainkat, Ádámot, aki a menhelyen segít nekünk, és a kórház összes orvosát.
Köszönjük, hogy vagytok.
Nélkületek nem léteznénk.