Amolyan fluimucilábelesen… DE MIÉRT???

Költői kérdések sora, péntek esti olvasnivalóként.

Miért nem hisznek nekünk az örökbefogadó jelöltek, amikor elmondjuk egy kutyáról, hogy szökik, ha unatkozik, rombol, ha nem nevelik, a fejükre nő?

Miért gondolja magáról valaki, aki látott már egyszer messziről kutyát, hogy ő majd pár jutifalattal, meg ejnyebejnyével megoldja egy domináns, erőtől duzzadó kamasz tombolását?

Miért gondolja ugyanez az ember, hogy joga van szórakozni egy olyan kutya érzéseivel, akit már egyszer emiatt visszahoztak, és mi MILLIÓSZOR elmondtuk, hogy jól gondolja át, mit vállal, de ő persze elvakulva a kutya tejcsokiba mártott szépségétől, borostyán szemeitől csak azt hajtja, “jólmeggondoltamsosemadjukvissza”!!!

Miért nem szól XY időben, hogy baj van, vemhes kóbor állatot lát, de megvárja míg a kicsik megszületnek egy bokor alatt, majd felhív és közli, hogy “mostazonnaldemáris” menjünk és szedjük össze az út széléről őket, meg különben is, ő már hetek óta mondja a szomszéd Manyi néninek meg a zőccségesnek, hogy ez a senkiházi korcs hasas, de persze senkinek nem kellett. Ja, hát ő csak most tudta meg a Zállatvédők telefonszámát, örüljünk, hogy szól, de ha nem megyünk most azonnal, milyen állatvédők vagyunk mi, meg amúgy is majd jól felhívja a rádiót meg az újságot , meg elmegy a kormányhoz és panaszt tesz.

Miért fogad valaki örökbe egy kölyköt, ha egy héttel később az anyukájával visszaküldi, hogy bocsika, de beesett egy fantasztikus álláslehetőség Németországban, de annyi gerinc nincs benne, hogy személyesen ő intézze a dolgot?

Miért hiszi azt bárki, hogy mi felelősséggel tartozunk a szomszédjában lefialt macskák kölykeiért, szám szerint 13 db-ért, és mi miért nem értük meg, hogy az a “bolond vénasszony” úgysem fog ivartalanítani, úgyhogy tüntessük el a kicsiket, az anyákat ugyan nem lehet megfogni, de számít ez? Majd tavasszal újra mehetünk az újabb 13 piciért.

Miért gondolják azt az emberek, hogy nálunk a helyek száma végtelen, és képesek vagyunk elhelyezni a világ összes kóborkáját?

Miért érzi magát felelős gazdinak az az ember, aki tombolva hív fel minket, hogy azonnal “tartóztassuk le”(!!!) azt az embert, akinek a tüzelő szuka kutyája miatt az ő ivaros kanja megszökött, és 8 kiskutyát akar a szuka gazdija a nyakába sózni, pedig ő semmiről sem tehet, a szuka a hibás, az ő kanja csak ment a szag után, bemászott egy zárt udvarba, és összeragadt egy picit annak a szemét szomszédnak a kutyájával?

 Miért nem érti meg valaki, hogy nem, nem adunk kutyát olyan helyre, ahol a harmadik kutyát mérgezték le, és nem szeretnénk, ha a védencünk is erre a sorsra jutna?

Választ nem várunk. Mert értelmes válasz ezekre a kérdésekre nincs. ☹️