Közösségi szolgálat

Kedves 50 órás közösségi szolgálatot töltő diákok, kedves szülők!
Az utóbbi napok eseményei miatt némi szabálymódosításra kényszerülünk a diákok fogadása kapcsán.

Egy nap 5 diáknál többet nem tudunk fogadni, ezért előre be kell írnunk, ki melyik nap jön. Ha 5 diák közül egyik sem jön el (előzetes bejelentés nélkül), az nekünk is nagyon kellemetlen, és azoknak is, akik viszont komolyan veszik, és szívesen jönnének. Csak nem tudnak, mert a helyek látszólag tele vannak szeptemberig.

Megértjük, hogy meleg van, jobb a strandon, vagy a hűvösben, de ezt az 50 órát nem mi találtuk ki, nem mi tettük kötelezővé, mi csupán fogadó szervezet vagyunk. Szóval gyerekek, ezt légyszi ne.
Nekünk ez munkahely, ami nektek is lesz majd, ha odáig jutottok. Attól, mert ezt húzhatjátok érettségiig, még nem fer, hogy egyszerűen nem jösztök el. Ezt egyetlen munkahelyen sem tehetitek majd meg.

Nem mindig tudunk azonnal munkát adni, de van, amikor igen. És mondjuk számítunk arra, hogy érkeztek reggel. A mai naptól, nincs lehetőségünk fogadni olyan diákot, aki 24 órával előtte nem szól, hogy nem jön. Ha ez megtörténik, az összes többi napjáról kihúzzuk. Telefonon hiába hívjuk a többségeteket, nem veszitek fel, szóval a szülők telefonszáma kell majd, ha jönni szeretnétek.

Többször kértük, hogy megfelelő ruházatban gyertek, mert itt koszosak lesztek. A hófehér tornacipő, és a halványrózsaszín top nem ideális. Azt is megértjük, hogy fejlődő szervezet vagytok, de azért egy négy órás kintlétből ne menjen már el másfél óra 3 db étkezéssel… Semmire nem megyünk azzal, ha egy járda leseprése miatt is látható fizikai kín van az arcotokon, ez sem nektek, sem nekünk nem jó. Nem, az sem munka, ha a padláson plédeket kell vagdosni mondjuk méretre a karanténba, ti pedig a cipőt lerúgva egy rossz fotelbe kuporodva játszottok a telefonon. Erre sem kapacitásunk, sem energiánk nincs, hogy egy ember állandóan utánatok járkáljon.

Hangsúlyozzuk, vannak nagyon ügyes, kedves, segítőkész és proaktív kamaszok is, akik üdítő színfoltot jelentenek, sajnos ő vannak kevesebben, nekik viszont nagyon hálásak vagyunk a valódi segítségért. Nagyon sok szervezet fogad 50 órás diákokat. Akkor gyertek, ha komolyan veszitek. Mindenkinek jobb lesz.