Állatok Karácsonya

Hát, öhhhh. Hol is kezdjem…
3 perce értem haza a mai Állatok karácsonya rendezvényünkről. Reggel 7-kor kezdtünk a menhelyen.
Sütött a nap, aztán beborult, én meg kezdtem sűrűn imádkozni, nehogy essen, vagy kevesen legyenek.

10 körül elindult az áradat. Csak jöttetek, jöttetek, a kocsisor szinte kilométeres volt, érkezett a rengeteg ajándék, adomány, tápok, konzervek, plédek, takarók, játékok, jutifalatok.

Elfogyott 25 liter forralt bor, kb. 100 liter forró tea, 10 kg hagymás zsíros kenyér, és kb. 400 lángos.
Minden sétáltatható kutyánk ment egy kört, rengetegen kettőt.

Sosem látott tömeg volt nálunk, rengeteg ismerős és ismeretlen arc, volt Mikulás a gyerekeknek (óriási köszönet ezért Csaba Hajner).
Volt nálunk a Kölcsey Televízió, Enciék csináltak szuper interjúkat (majd posztoljuk 🥰), ott volt Dohos Ferenc, aki szuper képeket csinált, meg sok-sok ismerős, támogató, barát, akiket felsorolni sem lehet, annyian voltak.

Meglátogatott minket Brooklyn, a csontsoványan mentett staff keverék, aki mára gazdis kutyaként 34 kg-ra hízott, és óriási puszikkal üdvözölt minket. Papaya is eljött, aki ma már Lilike, Fay pedig ma költözött vadiúj családjához, lakásba, ágybakutymónak. ❤️

Ma adtuk át a Ti támogatásotokból felépült kölyökházat, ami egy egyszerű gyűjtésnek indult a 38. szülinapomon májusban, de végül 1,2 millió Ft gyűlt össze rá, ebből félmillió forintot egyetlen SZUPERCSALÁD adományozott.
Ugyanez a család a mai napon újabb borítékot nyomott a kezembe, amiben 250000 Ft lapult, ezt pedig a Házikó projektre adták, amiből 7(!!!) darab vadiúj hőszigetelt kutyaházat tudunk vásárolni. ❤️❤️❤️

Volt nálunk Anett, egy örökbefogadónk, aki 40000 Ft-ot adott Trapp kutyánk új házára. ❤️❤️❤️
Így ma 8 új házra adtuk le a rendelést. 🙂

A karácsonyi bazárunkban több, mint 200000 Ft-ot költöttetek el, sokan pedig az urnába dobtak támogatást.
Közösen feldíszítettétek a kis élő fenyőnket, ami Vízkeresztig díszíti az uvarunkat.

Hihetetlen hálával tartozunk mindenkinek, aki ma ott volt, és azoknak is, akik messze élnek, de az elmúlt hetekben folyamatosan küldték az ajándékokat, nekünk is, dolgozóknak (csoki, tea, kávé, stb.)

Én pedig személy szerint hihetetlenül hálás vagyok a kollégáimnak, akik minden egyes nap helyt állnak ebben az embert próbáló munkában.
Azoknak az embereknek, akik nap mint nap etetnek, itatnak, takarítanak, szeretgetnek, gyógyítanak, ápolnak, főznek, szocializálnak, gondoskodnak a kutyákról, macskákról. -20 és +40 fokban is. Szélviharban, esőben. Is.

Gábor, Zoli, Erika, Kamilla, Laci, Kriszta, Barbi, Mónika, Brigi, Miska, Éva, Ádám, Ivett, és a kuratórium, Andi, Enikő, Attila és Tibi.
Iszonyú hálás vagyok a munkátokért, nagyon nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen csapatom van. Igazi EMBEREK, akik a kevés fizetés ellenére is iszonyú energiával hajtanak napi szinten.

Kicsit mi is elengedtük ma magunk, ma kivételesen munkaidőben is engedtem a kollégáknak, hogy picit igyanak, élvezzék a mai napot. 🙂 4 után baromi fáradtan, de nagyon jókedvűen elfogyasztottunk mi is egy kis forralt bort. 😝

Szavak nincsenek arra, hogy most hogy érzem magam. És higgyétek el, nem az a kicsi forralt bor beszél belőlem. A száraztápok egy részét összeszámoltuk, eddig 1700 kg kutyatápnál járunk, ami elképesztő mennyiség, de holnap jövünk pontos adatokkal. Tavaly ilyenkor 1,1 tonna táp jött össze, idén messze túlszàrnyaljuk ezt.

Szóval KÖSZÖNJÜK. De tényleg.
(Novák Évi)