1 kutya vagy 2? 1 gyerek vagy 2? 

Sokan, nagyon sokan hezitáltok.
“Jó lesz az, ha mi dolgozunk egész nap, és ő egyedül van?”
“Olyan kutyát keresek, aki egyedül is jól elvan.”
“Nem vagyok állatkínzó, azért nincs kutyám, mert napi 8-9 órát távol vagyok, és ő megbolondulna.” 
Nos, igen, állatmenhelyként szinte kötelességünk biztatni mindenkit arra, hogy ahol 1 kutyus elfér, ott 2 is. Vannak előnyök és hátrányok is. Kezdjük a hátrányokkal. Vagyis csak egyetlen hátránnyal… Több pénzbe kerül. Valóban. Több védőltás, több kaja, több kullancs elleni szer, több energia.
Előnyök? Huhhhh. Rengeteg. Mi itt a menhelyen szinte mindannyian több kutyával éünk együtt.
Kriszta kolléganőnk pl. 4 kutya és egy cica boldog gazdija. Andinak 4 kutyája és több cicája is van. Évi 3 kutyával és egy macskával tengeti életét. Másik Krisztánknak van 2 saját kutya, 1 saját macska, meg 3-4-5 ideiglenes négylábú folyamatosan. Brigi 9 kutyáról gondoskodik. Adri otthonát 3 kutya, 2 macska, meg gyakran idik szőrözik össze meg vissza. Enikő ideiglenes befogadónk, jelenleg 6 kutya, 3 macska héderel nála… ?
Nehéz? Hát, igen, vagy legalábbis nem mindig könnyű.
DE! Mint büszke anyukák és apukák a játszótéren, mi is repeső szívvel és hatalmas mosollyal szemléljük, ahogy szívünk csücskei egymáson alszanak, játszanak, birkóznak, vigyorogva, lebegő káposztafülekkel futnak versenyt, esetleg összevitatkozva egy hülye kis fadarabon felháborodva méregetik egymást. Társas lények. Hiányunkat, amikor mi dolgozunk, távol vagyunk, egymással pótolják. Ja, igen, néha úgy megyünk haza, hogy “miajófenétműveltetekmármegintátokfajzatok?”. Sokszor belegabalyodunk a sok pórázba. A hátunkon is szemünk van a futtatóban, hogy melyik után kell loholni éppen a kakis zacskóval. De higgyétek el, minden egyes pillanata megéri. Míg az egyik labdafanatikus, a másik inkább az ölünkben követeli a pocaksimit, a harmadik meg épp seriffkedik a kapunál. Egyszerre mozdul a fejük, amikor jutifalat osztás van, ha az egyik érdekesnek talál egy szagot a mezőn, a többieknek is azonnal szemügyre kell venniük. Együtt lélegeznek, együtt dobban a szívük a gazdiért. És soha nincsenek egyedül.
Fogadj örökbe egy másodikat-harmadikat. Minden pillanata megéri. ?