4400 Nyíregyháza, Csatorna u. 2. | Telefon: 06 (42) 727-736 ; 06 (20) 96-05-402 | Számlaszám: 68800109-11035240 | Adószám: 18 79 19 27 - 1 - 15 | Email: allatbarat@allatbarat.com
Főoldal » Örökbefogadás szabályai
Örökbefogadás szabályai

 Alapítványunknál az örökbefogadásnak feltételei az alábbiak:

  • Csak 18 éven felüli személyek fogathatnak örökbe!
  • Az örökbefogadás csak személyesen történhet.
  • Az örökbefogadáshoz szükség van személyigazolványra, lakcímkártyára, valamint egy jelképes örökbefogadási díjat is kérünk.

Az állat nem örökbe fogadható, ha orvosi kezelés alatt áll. Az örökbefogadás minden esetben ismerkedéssel kezdődik. Az örökbe adásnál a következőket is figyelembe vesszük: több jelentkező esetén a látogatások gyakoriságát, várható elhelyezés körülményeit, az állat melyik jelentkezőt fogadja el jobban, stb.

Azonnal elvihető állatok: Azonnal elvihető egy állat, amennyiben meg vannak a szükséges oltásai, nem áll orvosi kezelés alatt, illetve nincs egyéb, az azonnali örökbe fogadást kizáró ok, mint például: eredeti gazdáját keressük, orvosi kezelés alatt áll, még nem kapta meg az oltásait stb. Az örökbefogadás előtt ismerkedésre kerül sor, ahol az állatgondozók eldöntik, hogy az állat elfogadja-e a leendő gazdáját.

A foglalásról: Ha a kiválasztott kutya vagy macska nem azonnal elvihető(nem kapta meg a kötelező oltásait, kezelés alatt áll, eredeti gazdáját keressük stb.), lehetőség van az adott állat személyesen történő lefoglalására. Természetesen egy állat lefoglalásának nincs anyagi vonzata. Egyszerre több foglaló is lehet egy állatra. A foglalás bármikor módosítható és visszamondható! A lefoglalt állatot a leendő gazdinak ajánlott minél többször látogatni, mert az örökbefogadás esetén fontos szempont, hogy ki látogatta többször a választott állatot. Az a foglaló, aki nem látogatja rendszeresen a kiválasztott kutyát, vagy macskát, valamint a foglalási dátumtól számított 2 héten belül nem fogadja örökbe az állatot, elveszíti foglalását, a lefoglalt állat más számára is örökbe fogadhatóvá válik. A foglaláshoz szükséges adatok: név, cím, telefonszám.

Kezelésről: Amennyiben az állatnak olyan sérülései, betegségei vannak amelyek nem kötik az Állatotthonhoz, úgy örökbe fogadható! Az örökbefogadás után a gazdi vállalja a kezelések és vizsgálatok anyagi vonzatait, rendszeresen elviszi az állatorvos által megadott időpontban a vizsgálatokra.

Örökbefogadási díjak:
Mely tartalmazza a kiválasztott állat oltásait, legalább egy féregtelenítést, külső paraziták elleni kezelést, mikrochip azonosítót-kutyák esetében.

Az Állatotthonban lakó ivarérett állatokat IVARTALANÍTVA ADJUK ÖRÖKBE!

A kölyök kutyák és a macskák IVARTALANÍTÁSI KÖTELEZETTSÉGGEL FOGADHATÓAK ÖRÖKBE. (Az ivartalanítás összegét az Alapítvány állja. A műtét egy előre egyeztetett időpontban történik meg.)

Kutya : 7000 Ft
Macska: 2500 Ft

 

 

Az Állatbarát Alapítvány minden adományt szívesen fogad és felhasznál, legyen az anyagi, vagy tárgyi jellegű. Tárgyi például, ruhák, rongyok, tápok, konzervek, feleslegessé vált edények, lábasok, faanyag, szalma, építkezési anyagok stb...Milyen programnak örülnétek a tavasz folyamán a legjobban?
Nagy tavaszi garázsvásár, a bevételből kutyusaink bolha és kullancs elleni védekezését fedezzük
Családi hétvége, sok sétával, kutyás programokkal
Telepszépítő hétvége - füvesítés, faültetés, tereprendezés kicsiknek és nagyoknak
Mozduljunk ki együtt - erdei kirándulás a menhely kutyusaival
   Cikk ajánlása ismerősnek
Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot!

A címzett e-mail címe:

Az Ön neve:

Az Ön e-mail címe: