4400 Nyíregyháza, Csatorna u. 2. | Telefon: 06 (42) 727-736 ; 06 (20) 96-05-402 | Számlaszám: 68800109-11035240 | Adószám: 18 79 19 27 - 1 - 15 | Email: allatbarat@allatbarat.com
Főoldal » Hírek » Ne hagyd nyáron a kutyát a kocsiban!!!!
Ne hagyd nyáron a kutyát a kocsiban!!!!
2017. június 27.
A+ | A-
Azt gondoljuk minden évben, hogy erre a fontos információra már nem kell felhívni a kutyatartók figyelmét. Az élet sajnos mégis rácáfol erre.
Azt gondoljuk minden évben, hogy erre a fontos információra már nem kell felhívni a kutyatartók figyelmét. Az élet sajnos mégis rácáfol erre. Fontos tudni, hogy nyáron egy parkoló autó kedvenced számára nagyon gyorsan halálossá válhat. A még kellemesnek számító 25 C° a parkoló autóban gyors ütemben felszaladhat 38 C° és 50 C° közé. Egy 32 C° fokos napon, kevesebb, mint 10 perc alatt a parkoló autó belső hőmérséklete ténylegesen elérheti akár a 60 C° fokot is. Fájdalom, szenvedés, agykárosodás, míg be nem következik a hőguta miatti fulladás és halál – ez a tragikus következménye annak, ha egy állat akár csak rövid ideig is bent marad a forró autóban. A kutya normál testhőmérséklete mintegy 38 C° – 39 C° fok és e hőmérséklet 41 C° – 41,5 C° fokig emelkedhet helyrehozhatatlan agykárosodás nélkül.A kutyák és a macskák nem tudnak úgy izzadni, mint mi, emberek. A kutyák hosszas lihegés által valamint a talppárnáikon keresztül tudják hűteni magukat, a macskák csak a talppárnáikon keresztül. Sokan úgy gondolják, hogy a résnyire leengedett ablak elegendő lehet ahhoz, hogy az állat biztonságban legyen...... Hát nem elegendő! Amennyiben olyan dolgunk van, ahova kedvencünk nem kísérhet be minket, inkább hagyjuk otthon, még mindig jobb választás, mint a forró autóba zárni!!!!
HIRDETÉS

Milyen programnak örülnétek a tavasz folyamán a legjobban?
Nagy tavaszi garázsvásár, a bevételből kutyusaink bolha és kullancs elleni védekezését fedezzük
Családi hétvége, sok sétával, kutyás programokkal
Telepszépítő hétvége - füvesítés, faültetés, tereprendezés kicsiknek és nagyoknak
Mozduljunk ki együtt - erdei kirándulás a menhely kutyusaival
   Cikk ajánlása ismerősnek
Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot!

A címzett e-mail címe:

Az Ön neve:

Az Ön e-mail címe: