4400 Nyíregyháza, Csatorna u. 2. | Telefon: 06 (42) 727-736 ; 06 (20) 96-05-402 | Számlaszám: 68800109-11035240 | Adószám: 18 79 19 27 - 1 - 15 | Email: allatbarat@allatbarat.com
Főoldal » Hírek » KÓBOR KUTYÁT TALÁLTAM SZILVESZTER UTÁN! MIT TEGYEK?
KÓBOR KUTYÁT TALÁLTAM SZILVESZTER UTÁN! MIT TEGYEK?
2018. január 02.
A+ | A-
Chipolvasásban szívesen segítünk, balesetes állatot tudunk fogadni korlátozott számban, sajnos a kapacitásunk nagyon véges. Segítsetek kérlek , hogy segíthessünk.
1. Alapszabály: NE ESS PÁNIKBA! Amit ne csinálj: NE rohanj oda hozzá! Egyrészt, mert elijesztheted, másrészt, mert meg is támadhat, vagy az is lehet, hogy a gazdája csak lemaradt. Ehelyett mérd fel a helyzetet. Nézd meg jól a kutyát: milyen állapotban van? Koszos, ápolatlan, netán le van fogyva? Akkor biztos régóta van az utcán. Hogyan viselkedik veled szemben? Te minden esetben maradj nyugodt. Agresszív kutyával szemben pedig sose tegyél semmilyen hirtelen mozdulatot, és ne fordíts neki hátat! 2. FÉNYKÉPEZD LE! Manapság mindenki telefonján van kamera, csinálj pár képet róla! Sokszor előfordul, hogy nem tudja az, aki látta a kutyát, pontosan felidézni, mit is látott. Így lesznek a kiskutyákból nagyok, a fehérekből feketék, és a gazdik teljesen máshol keresik a kutyájukat. 3. FOGD MEG ÉS TARTSD OTT! Ha van nálad valami ennivaló, akkor próbáld azzal. Ha nincs nálad semmi ennivaló, akkor gugolj le, és nyújtsd ki a kezed ökölbe szorítva. Sok kutya erre odajön. Ha így van, ne simogasd meg azonnal! Először hagyd, hogy ő szagolja meg a kezed, és figyeld a reakcióját. Ha nem utasít el, vagy netán odadugja a fejét, akkor már megsimogathatod. Majd nyugodtan és lassan fogd meg. Ha van nálad póráz, akkor használd azt, de az öved vagy a táskád pántja, de akár egy kötél is megfelelhet ennek a célnak. Ha nincs a kutyán nyakörv, akkor használd fojtópórázként (csinálj egy hurkot a végére). Ha kistestű a kutya, és engedi, természetesen ölbe is veheted. 4. TÖLTSD FEL A SZILVESZTERI ÁLLATMENTŐ ÜGYELET FALÁRA! Lehet, hogy valaki keresi. Tedd fel minél több helyre, és ezeket az infókat mindenképp add meg: - fénykép - te telefonszámod - hol találtad/láttad - viselkedése, kinézete, különös ismertetőjele Ezután mi, ha szükséges, megkeresünk, és igyekszünk segíteni. Chipolvasásban, gazdi megtalálásában, hazaszállításban vagy akár elhelyezésben. 5. HELYEZD EL! A talált kutya elhelyezése a legnagyobb probléma. Ha nincs meg a gazdi, vagy nem elérhető, ne tedd vissza az utcára, mert sok esetben legközelebb már nem találod meg! Tedd biztonságos helyre kérlek! Egy estére zárd be a konyhába, fürdőbe, garázsba, bárhová! +1 KÉRJ TELEFONON SEGÍTSÉGET! Ha sürgős segítségre van szükséged, hívd bejelentő számunkat: 30/272-4073 Itt tanácsot adunk, hogyan tudsz legjobban segíteni, illetve mi segítünk neked megoldani a kutya helyzetét. KÖSZÖNJÜK, HOGY NEM MÉSZ EL KÓBOR ÁLLAT MELLETT!
HIRDETÉS

Milyen programnak örülnétek a tavasz folyamán a legjobban?
Nagy tavaszi garázsvásár, a bevételből kutyusaink bolha és kullancs elleni védekezését fedezzük
Családi hétvége, sok sétával, kutyás programokkal
Telepszépítő hétvége - füvesítés, faültetés, tereprendezés kicsiknek és nagyoknak
Mozduljunk ki együtt - erdei kirándulás a menhely kutyusaival
   Cikk ajánlása ismerősnek
Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot!

A címzett e-mail címe:

Az Ön neve:

Az Ön e-mail címe: