4400 Nyíregyháza, Csatorna u. 2. | Telefon: 06 (42) 727-736 ; 06 (20) 96-05-402 | Számlaszám: 68800109-11035240 | Adószám: 18 79 19 27 - 1 - 15 | Email: allatbarat@allatbarat.com
Főoldal » Hírek » Elásott kutyakölykök, utcára dobott családok...
Elásott kutyakölykök, utcára dobott családok...
2017. szeptember 29.
A+ | A-
Még éppen hogy csak beköszöntött az ősz, Állatotthonunkat máris "elárasztották" a kidobott, magukra hagyott kutyakölykök.

Még éppen hogy csak beköszöntött az ősz, Állatotthonunkat máris "elárasztották" a kidobott, magukra hagyott kutyakölykök.

A napokban 11 néhány napos!!!! apróság 2-3 óránkénti gondozását, etetését  kell megoldanunk. Közben érkezett két mamakutya összesen 17 bébivel…

Naponta kapjuk a bejelentéseket nem várt szaporulatról, akiket már életük kezdetén menhelyre szánnak....  Naponta találnak állatbarátok erdőben, elhagyott utakon kartondobozba kirakott almokat.... Pár nappal ez előtt pedig igazi horror filmbe illő történetként állatbarátok fölbe ÉLVE elásva találtak 5, néhány napos kicsit!!!!!!!

Pedig annyira egyszerű lenne a megoldás. Annyira sokat beszélnek erről állatvédő szervezetek, állatbarátok, civil állatvédők.

IVARTALANÍTTASSUK KEDVENCÜNKET!!!!!!!!!!!

Naponta elképzelünk egy olyan ideális álomvilágot, ahol minden kutyus - a tenyésztésre szántak kivételével - átesett már ezen az egyszerű, rutin beavatkozásnak számító műtéten. Naponta reménykedünk, hogy majd lassan fogynak az utcára dobott, "feleslegesnek" bizonyuló állatkölykök. És naponta bizakodunk, hogy egyszer csökken a gyepmesteri telepek, menhelyek zsúfoltsága....

De ez a nap még nem jött el, sőt nem is ebbe az irányba halad világunk!  Éppen ezért kérjük a kedves Gazdikat: IVARTALANÍTSÁK  kutyáikat, cicáikat. Sokkal harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb és egészségesebb életet biztosítunk így kedvencünk számára, és a saját életünk is könnyebbé válik. Egyszeri költséget jelent ez és bár tudjuk, hogy nem olcsó az ivartalanítási műtét, de még mindig többe kerül a megszületett kölykök ellátása, parazitamentesítése, vakcináztatása.

Ivarzási időszakban a tüzelő szukák messziről vonzzák a kanokat. A szerelem nem ismer határokat, nincs az a kerítés, amely megállítja a kedvenceinket. Sajnos gyakran esnek közlekedési baleset vagy másik állat támadásának áldozatául.

Arra kérünk minden gazdit, hogy ivartalanítsa kedvencét. Így megakadályozható a nem kívánt szaporulat és Ön is hozzájárulhat a kóbor, gazdátlan, gyepmesteri telepeken vagy menhelyeken árválkodó állatok számának csökkentéséhez.

Alapítványunk is minden megtesz azért, hogy régiónk kóbor-állat problémája mérséklődjön. Minden felnőtt kutyánkat és cicánkat ivartalanítva adjuk örökbe. A kölyköket és a korábban örökbe fogadott lakóinkat pedig visszavárjuk és térítésmentesen végezzük el a műtéti beavatkozást. Ezt kizárólag német támogató szervezetünk, a Hand und Pfote állatvédő szervezet segítségével tudjuk végrehajtani, amit hálásan köszönünk!!!! Így az elmúlt évben közel 400 kutya és cica ivartalanítására kerülhetett sor, ami óriási eredmény, hiszen ők már biztosan nem fogják növelni az országukban gazdi nélkül, magányosan kóborló állatok számát a nem kívánt szaporulattal. 

Aki támogatni szeretné újonnan érkezett apróságaink ellátását, gyógykezelését:

- nagy szeretettel fogadunk apró szemű kölyöktápot, kölyökkonzervet

- plédeket, takarókat, ruhaneműt, melyet a karanténban elhelyezett kiskutyák alá használunk

- játékokat, rágcsákat - mindent, ami megszépíti a kicsik minden napjait

Nagyon köszönjük minden felelős gazdinak, aki kedvence ivartalanítása mellett döntött! Máris tett valamit a felelős állattartásért, az állatvédelemért!!!!

 

HIRDETÉS

Milyen programnak örülnétek a tavasz folyamán a legjobban?
Nagy tavaszi garázsvásár, a bevételből kutyusaink bolha és kullancs elleni védekezését fedezzük
Családi hétvége, sok sétával, kutyás programokkal
Telepszépítő hétvége - füvesítés, faültetés, tereprendezés kicsiknek és nagyoknak
Mozduljunk ki együtt - erdei kirándulás a menhely kutyusaival
   Cikk ajánlása ismerősnek
Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot!

A címzett e-mail címe:

Az Ön neve:

Az Ön e-mail címe: