4400 Nyíregyháza, Csatorna u. 2. | Telefon: 06 (42) 727-736 ; 06 (20) 96-05-402 | Számlaszám: 68800109-11035240 | Adószám: 18 79 19 27 - 1 - 15 | Email: allatbarat@allatbarat.com
Főoldal » Hírek » A szívférgesség
A szívférgesség
2017. július 02.
A+ | A-
Hazánkban is egyre gyakrabban előforduló veszélyes betegség a szívférgesség.

Hazánkban is egyre gyakrabban előforduló veszélyes betegség a szívférgesség. Terjesztői a szúnyogok, a kutyák megfertőződése a leggyakoribb, de más emlősállatok is veszélyeztetettek, mint például a macskák, vadászgörények is.

Amikor egy szúnyog megcsíp egy fertőzött állatot, a vérrel együtt felszívja a vérben található szívféreg lárvákat is, majd ezeket a következő megcsípett állat vérébe juttatja, ami szintén megfertőződik. Ezek a lárvák a véráramban fejlődnek, a szív és tüdő felé vándorolnak, ahol megtelepednek, és súlyos szív- és légúti megbetegedéseket okoznak. Tünetei lehetnek a köhögés, fulladás, ájulás, ami akár halállal is végződhet. Előfordulhat, hogy a megfertőződéstől számítva évekig tünetmentes lehet a kutya, de egyszerű szűrővizsgálatokkal a vérből kimutatható a fertőzöttség.

A legfontosabb mindenképpen a megelőzés, hiszen a kifejlett szívférgeket költséges, nehéz és veszélyes is elpusztítani. A szívférgesség akár emberre is átterjedhet. A megelőzés fontos része a rendszeres szűrés, és a szúnyogokat ma már sokféle készítménnyel távoltarthatjuk kedvenceinktől ( különböző rácsepegtetős oldatok/ spot on, nyakörvek, élősködők elleni tabletták).

HIRDETÉS

Milyen programnak örülnétek a tavasz folyamán a legjobban?
Nagy tavaszi garázsvásár, a bevételből kutyusaink bolha és kullancs elleni védekezését fedezzük
Családi hétvége, sok sétával, kutyás programokkal
Telepszépítő hétvége - füvesítés, faültetés, tereprendezés kicsiknek és nagyoknak
Mozduljunk ki együtt - erdei kirándulás a menhely kutyusaival
   Cikk ajánlása ismerősnek
Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot!

A címzett e-mail címe:

Az Ön neve:

Az Ön e-mail címe: