4400 Nyíregyháza, Csatorna u. 2. | Telefon: 06 (42) 727-736 ; 06 (20) 96-05-402 | Számlaszám: 68800109-11035240 | Adószám: 18 79 19 27 - 1 - 15 | Email: allatbarat@allatbarat.com
Főoldal » Az állatorvos válaszol
Az állatorvos válaszol

Állatorvosunk 72 órán belül megválaszolja kérdéseit. Az állatokkal kapcsolatos kérdéseket az allatbarat@allatbarat.com e-mail címre várjuk.


 Tisztelt Doktor Úr!

8 éves kandúr macskámnak az utóbbi hetekben feltűnően megnőttek a felső szemfogai. Mindig is kilógott egy kicsit a szájából, most viszont már az alsó állkapcsa szintjére is leérnek, ráadásul a bal oldali legalább 2-3mm-rel hosszabb a jobbnál. Állhat-e a hátterében aggodalomra okot adó tényező, van-e valami teendőnk vele? Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:
L. Zsófia


Tisztelt Zsófia!

Amennyiben a cica nem fájlalja, nem zavarja a rágásban és nem ínygyulladás áll esetleg a háttérben, úgy nincs oka aggodalomra. Természetese célszerű megmutatni az állatorvosuknak, hiszen pontos diagnózis alapos kivizsgálással állítható fel.

ÜdvözlettelTisztelt Doktor Úr!

Azért keresem fel Önt, hogy ha volna egy kis ideje, tán tudna segíteni nekem.

Egy nőstény perzsa 12,5 éves cicáról szeretnék kérdezni, aki már itt hagyott engem november 9-én reggel.
Az a bajom, hogy még mindig nem tudok beletörődni, mi történhetett?
A cicám egy elkényeztetett kis hercegnő volt, Gourmet, Sheba, kitekat eledeleken élt. Tavaly nyár elején asthma bronchitist diagnosztizáltak nála. Szinte minden hónapban, mikor előjött a köhögése, repültem vele állatorvoshoz, hogy szurit kapjon, így az abba is maradt. Voltak nehezebb és jobb hónapjaink. Emellett a betegsége mellett, teljes és kiegyensúlyozott életet élt. Szobacica volt mindig. Mindig is soványabb volt, 2,5 kiló és 3 kiló között maximum. 12évig anyukámnál volt, de utána hozzám kellett kerülnie, új helyre, de elég hamar megszokta itt, mivel velem nőtt fel.
2012. október 31-én még semmi gond nem volt, teljesen normálisan viselkedett, hízelgett, evett. Aznap éjszaka, hallottam, hogy csúnyán nyávog, de nem tudtam mi baja lehet. Reggelre, mikor üdvözöltem, már egy helyben gubbasztott, a lakást telehányta habos hányással. Sajnos csak másnap tudtam orvoshoz vinni, ünnepnap miatt. Kapott infúziót, de szörnyű állapotban volt, sem enni, sem inni nem akart. Fecskendővel nyomtam vizet neki. 4-én egy kevés vért tudott tőle venni a doktor úr és abból megállapította, hogy a mája rossz neki a veséje jó. Ennyit mondott. Ez nekem elég kevés volt. Kapott még infúziót, utána kivették a kanőt a kezéből. Láttam, hogy változás nincs, csak próbálkozik pár korty vízzel. 8-án reggel amikor a konyha felé ment, elkezdett nyávogni, utána elkezdte egy görcs húzni a fejét és a lábait ellenkező irányba. Nagyon megijedtem, próbáltam helyre igazítani, és fektetni, úgymond stabil pozícióba. Nem mentem el mellőle, csak pár percre, virrasztottam mellette. 9-én, reggel, szintén volt egy görcse, majd belefektettem a fotelbe, ahol kb fél óra után fészkelődni kezdett, a fejét ismét húzni kezdte a görcs, majd láttam, hogy leáll a légzése. Teljesen tehetetlen voltam. Utána még 15 mp-ként ugrott a keze, amit utána fogtam, és láttam, hogy meghal.
Azóta naponta gondolok rá, gyászolok. Mitől állt meg a szíve? Nem tudom feldolgozni. A leghumánusabb az lett volna, ha nem hagyom szenvedni biztos, de küzdeni akartam érte, nem akartam elveszteni.
Kérem, ha tudja, vázolja fel nekem, hogy mi is történhetett vele!

Meg lehetett volna valahogy menteni az életét? Valamit elrontottam? Még annyi, hogy a doktor adott egy sárga gyógyszert, amit naponta májkrémmel adtam be neki.

Elnézést a zavarásért!

Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelettel: Fűr Anita

Tisztelt Anita!

Sajnos a születéssel együtt jár a halál. Mint az emberek esetében, az állatoknál is felléphetnek olyan szervi megbetegedések, melyek nem gyógyíthatóak. A leírtak alapján Ön mindent megtett a cica gyógyulásáért, de a pontos diagnózist csak boncolás alapján lehetne megállapítani.

Üdvözlettel!Tisztelt Doktor Úr!

Már nagyon sok helyen próbáltam utána olvasni,de nem találtam sehol egyértelmű választ. Elkaphat-e a tengerimalacom bármi betegséget az embertől?
Nátha,megfázás,influenza stb. Az életkörülménye az elkényeztetés határait súrolja, :) ezért minden tanácsot,praktikát szívesen fogadok, mellyel megóvhatom.
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Györgyi

Tisztelt Gyöngyi!

Igen, sajnos a tengerimalac embertől is elkaphat légzőszervi megbetegedéseket, vírusokat. Amennyiben ez történt, úgy mielőbb mutassa meg állatorvosának!

Üdvözlettel !
Tisztelt Doktor Úr!

Nagyon köszönöm a válaszát.Hála Istennek figyeltem,fertőtlenítettem,hogy ez ne következzen be. :)
De akkor még inkább vigyázok!:)
Tisztelt Doktor Úr!

A problémám a következő lenne. Pár hónapja "hozzánk költözött" egy kóbor macska a padlásra. Nem zavart, mivel nem ez az első kóbor macska amit befogadtam. Mostanra jutottam el odáig, hogy közel tudok menni hozzá, kezd bízni bennem. Viszont most volt lehetőségem rá, hogy kicsit megvizsgáljam, de sajnos nem tudtam eléggé, mert még félénk. Nagyon le van fogyva, szinte az összes csontja érezhető. Mostanra már külön készítem neki az ennivalót, de a szaga is kellemetlen,konkrétan elég büdös. A szemei egészségesnek tűnnek. Szeretnék állatorvost hívni hozzá, de addig ezt nem tudom megtenni, amíg nem tudom megfogni, hogy megvizsgálja. Sajnos még azt sem tudtam megállapítani hogy kandúr vagy nőstény. Nincs szívem elzavarni, viszont van 4 egészséges macskám, és aggódom, hogyha beteg, megfertőzi a többi macskámat.
Várom mielőbbi válaszát.

Üdvözlettel: Erika

Tisztelt Erika!

Az első és legfontosabb teendő, hogy az állatot feltáplálja megfelelő minőségű tápokkal és vitaminokkal. Ez idő alatt vélhetőleg a cica szocializálódik és ha az állapota szükségessé teszi meg tudja mutatni állatorvosnak.

Üdvözlettel!Tisztelt Doktor Úr!

Van egy argentin dog kan kutyám, ma reggelre a szemével lett valami probléma.
A szem írisze olyan mintha be lenne süllyedve, a fehérje rózsaszínes-vöröses leginkább alul.
Nagyon megijedtem, súlyos a baj, műteni kell?
Kicsit szerencsétlen szegényem, gyakran megüti magát, a fején volt már duzzanat párszor.

Nagyon aggódom, várom mihamarabbi válaszát.

Tisztelettel: Nyisztor Katinka

Tisztelt Katinka!

A leírtak alapján a kutyájának rossz a látása, ami sajnos jellemző a fajtára. Azt javaslom, vigye el állatorvoshoz, hogy a károsodás mértékét és okát kiderítse.

Üdvözlettel!

Köszönöm szépen a megtisztelő válaszát.

Tisztelettel: Nyisztor Katinka
Tisztelt Doktor Úr!

Van egy Norvég erdei 16 hónapos cicánk, ami folyamatosan fogy. Meg kell említenem, hogy tavasszal leesett a 4. emeletről. (ekkor 5,8 kg volt)
A röntgenfelvétel szerint a tüdejét ütötte meg, mancsai sérültek, egyik lábára sántított, de „nagyobb” baj nem történt.
Azt mondták pihentetéssel helyre jön.
A nyáron 5,4 kg-ot mértem. Úgy gondoltam tápot váltok, mivel azt vettem észre, hogy kevesebbet eszik
(Royal Canin kittenről, Royal Canin Maine Coon juniorra), de a tápváltás sem hozott változást.
Eddig annyira nem aggódtam, hisz a kedve jó, játszik, meleg van
és mivel fiú cicáról van szó és ivarérett lett, gondoltam ez még nem probléma.

Októberben már 4,9 kg volt.
Orvosnál voltunk, vérvizsgálat (amely kiterjedt a vírusra is), ultrahangos vizsgálat is volt, mindegyik eredménye negatív.
Szőrcsomó oldót kapott.
A metsző foga fölött kissé piros az ínye, de a többi fogánál nem. Az orvos szerint ez nem okozhat étvágyhiányt.
Próbáltam főtt húsokat adni, de 1-2 falatot, ha eszik belőle.
Gourmet konzervet is vettem, de a 85 g-ból egyszerre csak a felét eszi meg. A másik felét este adom oda + eszik száraz tápot.
Naponta többször eszik (keveset), de úgy gondolom egy ekkora cicának többet kellene ennie.

Most decemberben 4,7 kg-ot mértem. A kedve továbbra is jó, játszik.
Ön szerint mi lehet a probléma?
Köszönettel:
Sz. Erzsébet

Tisztelt Erzsébet!

Tekintettel arra, hogy a cicának szervi baja nincs, a labor-eredményei is rendben vannak, azt javaslom próbálja egy darabig vemhes-szoptatós macskák számára összeállított takarmánnyal etetni. Azoknak magasabb a tápértéke.

ÜdvözlettelTisztelt Doktor Úr!

1 éves angol bulldog szukánat fél éve állandó bűzmirigy gyulladása miatt a nyári szezomban allergiára hivatkozva szteroidos gyógyszert szed. Mivel bármire allergiás lehet ezért a fagy előtt szépen leálltunk a gyógyszerrel orvosok tanácsára, de a kutya azóta is 'szánkázik'. Kellemetlen szagot nem áraszt és tisztul is neki rendesen a mirigy. Most a lábujj közei is enyhe gyulladás alatt vannak, amit orvos által felirt kenőccsel kenünk. De a szeroidhoz csak a végső esetben szeretnék újból nyúlni. A komplex allergia teszt előtt megprobálom kizárni hypoallergén táppal (petbalance medical) bármilyen adalék által okozott érzékenységét. eddig Acana csirkementes tápot evett.

Érdeklődnék, hogy mit érdemes még kipróbálni a gyógyszeres kezelés előtt.

válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Princzes Mónika
Tisztelt Mónika!

Az egyik megoldás a műtét vagyis a bűzmirigy eltávolítása. A másik lehetőség teljes táplálkozási váltás, csak antiallergiás gyógytakarmányt kapjon és homeopatikus szereket is igénybe vehet.
Ajánlatos egy teljes körű labor-vizsgálat és bőrkaparék vizsgálat!

Üdvözlettel


 Tisztelt Doktor Úr!

Köszönöm előző levelemre adott válaszát!
Lenne még egy problémám: az ivartalanított hím macskámmal évek óta küzdünk a vizeletében kialakuló kristályok okozta húgycsőelzáródással. Speciális tápot és gyógyszert kap, kb. évente-félévente fordul elő, hogy ennek ellenére elzáródik. Ilyenkor Algopirin-No-Spa kombinációt és antibiotikumot kap, többször meg is kellett katéterezni. Az utóbbi hónapban viszont ezek ellenére sem javul igazán a helyzet, állatorvosunk azt mondta, a sok erőlködéstől megkeményedett a húgyhólyagja, ezért nem tudja tökéletesen üríteni, az állandó inger miatt folyamatosan az alomban van. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint sincs erre semmilyen jobb megoldás? Olvastam róla, hogy szoktak végezni műtétet is a húgycsövön ilyen esetekben, én nem sokat tudok erről, az orvosunk pedig soha nem említette hogy lenne ilyen lehetőség, nem értem miért. A gyógyszerek nyilvánvalóan még a megemelt adaggal sem hozzák a kívánt eredményt, és szeretnék valamit tenni amivel megelőzhetnénk a bajt, nem pedig csak kezelnénk ha már kialakult.
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
L. Zsófia
Tisztelt Zsófia!

Kérem beszélje meg állatorvosával az F.U.S. műtét lehetőségét!

Üdvözlettel


 

 

Tisztelt Doktor Úr!


4,5 éves óriás schnauzer lány kutyám van. Sajnos minden télen foltokban hullik a szőre a hátán, annyira, hogy itt-ott a csupasz bőre látszik és talán viszkethet is. Első évben fél tenyérnyivel kezdődött, két oldalt szimmetrikusan a vese tájékán, majd a következő évben nagyobb területen, az idén pedig az egész hátán lekezdődött a foltos szőrhullás, lapockától a fartövéig. Pedig nyáron annyi szőre van, hogy alig győzzük nyíratni. Több orvos is látta, hormonális problémára gyanakodnak, szerintük ivartalanítani kellene, de semmi konkrétum nem derült ki. Egyéb betegségtünete nincs. Vegyes táplálkozású, nagy kertben élő jókedvű kutyus. Jól szigetelt faháza van, télen hőfüggönnyel. Nagyon szeretnék rajta segíteni, mert így eléggé fázhat.
Hálásan köszönöm, ha a leírtak alapján tudna nekem tanácsot adni.


Üdvözlettel: Balázs Erika

Tisztelt Erika!

Nőstény kutyáknál valóban kialakulhat hormonális diszharmónia, ami szőrhullást és egyéb bőrproblémákat okozhat. Az ivartalanítás a probléma kialakulásának polifaktoros oktanában csak az egy. További kivizsgálás és kezelés szükségessége is lehetséges.

Üdvözlettel

 


 

 

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Van egy 9 éves Westie kan kutyánk. Kb. egy hónapja észrevettük, hogy a nyakán megnagyobbodtak a nyirokcsomói. Rögtön elvittük állatorvoshoz, aki azt mondta, hogy megfázás és a mandulájáról nagyobbodott meg a nyirokcsomó. Antibiotikumot kapott egy hétig, de nem lett jobban a nyirokcsomók nagysága sem változott jelentős mértékben. További egy hét antibiotikumos kúra következett, közben észrevettük, hogy a mellső lábainál a vállcsont környékén is megnagyobbodott a nyirokcsomó. Ekkor már kedvtelen volt a kutyus és étvágytalan is. Elvittük egy másik állatorvoshoz, hasi UH vizsgálat és labor után azt állapította meg h nyirokcsomó daganata van és az egész testében extrém nagyságú nyirokcsomók vannak. Azt ajánlotta, hogy kapjon szteroidot, savcsökkentőt, antibiotikumot kúraszerűen. Másnaptól kezdve minden teljesen megváltozott. A kutyus jókedvű, hatalmas az étvágya és a nyirokcsomók mérete is csökkent (gondolom a szteroid miatt). Lehetséges az, hogy egy daganatos kutya ilyen jókedvű és nagy étvágyú legyen? Vagy lehet félrediagnosztizálták?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel,
Kovács Éva


Kedves Éva!

Sajnos valószínű a limfodenosis. Folyamatos állatorvosi kontrollt javasolok!

ÜdvözlettelTisztelt Doktor Úr!

Kérdéssel fordulnék Önhöz cicánkkal kapcsolatban.
Nemrég észrevettük, hogy a cica gyakran hunyorít a bal szemére, mintha bele ment volna valami. Még azt is gyakran észleljük, hogy általában azon az oldalon vakarja a fülét (a másikon nem). Valamikor még panaszosan nyávog is hozzá. Tudni kell, hogy ő egy benti macska. Még elég fiatal, kb. egy éves lehet. Mit tegyünk?

Előre köszönöm válaszát!

Györgyi

Tisztelt Györgyi!

Ha a probléma még mindig fennáll, úgy alapos állatorvosi kivizsgálást javasolok. A leírt tünetek alapján clamediás infekció illetve fülrühesség valószínűsíthető.

ÜdvözlettelTisztelt Doktor Ùr!

 Van egy 15 éves kandúrom. Elkezdett fogyni, pedig jó étvágya van,

sokat eszik és még is fogy!! :-(  Néha szokott hányni, 1 héten egyszer 

miután megette az eledelt., de van amikor hosszú ideig nem hányik.

A közérzete jó neki, szokott játszani azzal nincsen gond,

olyan, mint régen. Ön szerint van-e ok aggadolmra? Mi lehet a baja?

 Válaszát elöre is köszönöm!!

 

Üdvözlettel: Alexandra


Tisztelt Alexandra!

Először próbáljon meg szőroldó pasztát adni a cicájának. Amennyiben ez nem oldja meg a problémát, úgy egy alapos állatorvosi kivizsgálást javaslok.

Üdvözlettel

 

 


Tisztelt Doktor Úr!

Van egy hullámos papagájom, egy idő óta bőrszerű kinővés jelent meg a lábán, ami különösebben nem zavarta, de azért csipkedte időnként. Pár napja körömkoptatót - a rúdra kellett feltenni, olyan smirgliszerű anyag - tettem a kalitkába. Azóta nem tud kapaszkodni, szemmel láthatóan fáj a lába, úgy tűnik, hogy nagyon kidörzsölte ez a koptató. Próbáltam aloe vera levével bekenni, de még nem látom az eredményt. Csak gubbaszt egy helyen, alig mozog. Kérem szíves tanácsát, mit lehetne tenni a mielőbbi gyógyulás érdekében?
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Dóri!

Több mint valószínű, hogy rühességről van szó. Keressen amitáz hatóanyagú ecsetelőt a papagáj számára.

Tisztelettel:
Dr. Hegedüs Béla állatorvos


 

Tisztelt Doktor Úr!

Van egy 9 hónapos maine coon fajtájú ivaros(de már nem sokáig) kandúr cicám. Nagyon nagy étvággyal rendelkező cicáról van szó, eddigi napi adagja így nézett ki: 1,5-2 alutasakos+ egy adag száraztáp+jutalomfalatok ha úgy adódott. Fejlődik is rendesen, szép a bundája,szépek a fogai, egészséges, játékos, virgonc cica. De az utóbbi két hétben a felére csökkent az étvágya, sokkal válogatósabb lett.Viselkedésbeli változás nincs,továbbra is játékos, nem alszik a szokásosnál többet és nem bágyadt.A széklete is normális. Fogyni sem fogyott még eddig,tartja magát. Az a kérdésem, hogy a tavasz közeledtével ez még normális, vagy állhat a háttérben valamilyen betegség?

Válaszát előre is köszönöm!

Brigitta


Tisztelt Brigitta!

Az évszakváltás az állatok viselkedésében, étvágyában változást okozhat. Folyamatosan ellenőrizze a cica testsúlyát és ha fogyást tapasztal, feltétlenül keresse fel állatorvosát.

Tisztelettel:
Dr. Hegedüs Béla


Jó estét kívánok!
 
Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy van egy 6 éves kan palotapincsim, akinek a mai napon olyan problémája lett, mint akinek szorulása van, illetve görcsöl. 
 
A tünetei a következők : izomrángás a has tájékán, domborított hát, összekucorodott test helyzet, menni sem bír, valószínűleg görcsi vannak, ilyenkor fel is nyüszít, széklete alig van és az is nagyon száraz, szinte már porzik. 
 
Orvoshoz sajnos már csak holnap tudom vinni, de érdeklődnék,hogy esetleg próbálkozhatunk e valami fajta hasahjtóval( pl ricinus olaj). Vagy valami görcsoldó, ami embereknél esetleg beválik(no-spa)? 
 
Mielőbbi válaszát előre is köszönöm!
 

Tisztelt Szabina!

Mind a ricinus olaj, mind a no-spa adható a kutyusnak. Ilyen típusú székletet nagy mennyiségű csont válthat ki. A székelés és a széklet figyelembe vételével adjon a kutyájának csontot.
Az Ön által leírt tüneteteket azonban okozhatja prosztata megália is, így ha a tünetek nem szűnnek, keressék fel állatorvosukat.

Üdvözlettel:
Dr. Hegedüs Béla


Tisztelt Doktor Úr!

Van egy másfél éves jagd terrier kutyám, akinek pár hete elkezdett hullani a füle külső oldalán a szőre.
Az állatorvos, akihez járunk, azt mondta, vasculitis. Bőrkaparékból megállapította, hogy nem gomba,
és atkát sem talált. Kezeltük Otospectrine-nel, és Kék Lukács kenőccsel, de egyre rosszabbul néz ki.
Van viszont egy vérvizsgálat, ezt elküldöm.

Válaszát előre is köszönöm!
Péter

Tisztelt Péter!

A negatív bőrkaparék vizsgálati eredmény ellenére én nem zárnám ki az atka- illetve gombafertőzést. Ilyen jellegű problémákat gócreakciók is fenntarthatnak, pl. kan kutya prosztata gyulladása illetve a végbél körüli mirigyek gyulladása. A laborvizsgálat alapján az  eosinophilia endo- illetve ekto- paraziták jelenlétére utal. Az enyhe vércukorszint emelkedés további vércukor-vizsgálatot igényel.

Üdvözlettel
Dr.Hegedüs Béla

Tisztelt Doktorúr/Doktornő!
A következő problémám  adódott:
Van egy 2 éves mini yorky szuk kiskutyánk ,aki most volt a tüzelési időszakában.A 9.-naptól kezdve fedeztettük egy kannal amivel 3 -szor sikeresen "összeragadtak".Ma a 14-ik napon sajnos kiszökött az udvarra ahol is a a keverék kutyánk szintén "sikeresen" fedezete.Bár igyekezetem minél előbb szétválasztani őket aggódom az születendő kutyák miatt.Azt szeretném tudni mennyi az esélye ,hogy az születendő kutyák között esetleg nem épp mini yorkyk bukkannak föl?

Tisztelt Sándor!

A nőstény kutyák petesejtérése illetve tüszőrepedése 2-3 napig is eltart. Ha ez idő alatt párzik a kutya, lehet olyan alom, amely 2-3 kan kutya genetikai állományát hordozza.

Üdvözlettel:
Dr. Hegedüs Béla állatorvos

Tisztelt Doktor Úr!
 
4 hónapos cicával kapcsolatban szeretném kérni a véleményét.
Azt vettük észre, hogy nagyon sok a széklete, napi 4-5. Általában teljesen normális, olykor viszont hasmenése is van (heti egyszer kb), és nem kap semmi olyat enni, ami kiválthatná.
Ez mennyire normális?
 
Előre is köszönöm válaszát!
 
Tisztelt Daniella!

A széklet mennyisége függ a takarmány szárazanyag tartalmától is. Minél koncentráltabb illetve a felvett takarmányból minél több épül be a szervezetbe, annál kevesebb a széklet mennyisége.

Tisztelettel:
Dr. Hegedüs Béla

 


Tisztelt Dortor nő/úr!
Nagyon aggódom, problémám a következő:
Négy éves magyar vizsla kutyám pár napja hányt párszor, minimális habos nyálat, gondolom gyomorsavat, néha epét! Először arra gondoltam, az új táptól lehet, mivel nagyon érzékeny a gyomra kölyök kora óta. Abbahagytam a táp adását, el is múlt a hányás. Ma reggel viszont ismét arra ébredtem hogy öklendezik, ismét hányt, habos gyomorsavat, benne egy darab kb 2cm es műanyag darab!! Olyan mintha egylabda darabja lenne! Nem tudom honnan szedte, nincs műanyag játéka! Vigyem dokihoz? Vagy várjak, remélve, hogy nincs több műanyag a gyomrába? Amúgy a közérzete, étvágya jó, semmi nem látszik rajta! Előre is köszönöm a választ!
Tisztelettel 

 Tisztel Hölgyem!

Mindenképpen állatorvosi kivizsgálást javasolok, hiszen ileus gyanúja is fennállhat!

Üdvözlettel


 

Milyen programnak örülnétek a tavasz folyamán a legjobban?
Nagy tavaszi garázsvásár, a bevételből kutyusaink bolha és kullancs elleni védekezését fedezzük
Családi hétvége, sok sétával, kutyás programokkal
Telepszépítő hétvége - füvesítés, faültetés, tereprendezés kicsiknek és nagyoknak
Mozduljunk ki együtt - erdei kirándulás a menhely kutyusaival
   Cikk ajánlása ismerősnek
Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot!

A címzett e-mail címe:

Az Ön neve:

Az Ön e-mail címe: